21/21 - ISMÉT SZÁZSZÁZALÉKOS TELJESÍTMÉNNYEL BAJNOK AZ UVSE!

Fotó:Varga Jennifer

 

Amikor újvárosi szempontból a végre jelzővel illethető ötödik emberhátrányt úgy tűnt, sikerül megúszni, ám a kipattanó labda valahogy a 17 esztendős Baksa Vandához került, aki a kapuba Kiss Alexandra helyett érkező Laura Aartsfelett a kapuba ívelt, voltaképpen minden eldőlt. Nem feltétlen azért, mert az 5-1-es részeredmény a második negyed közepén megfordíthatatlan lett volna. Pusztán érezhető volt, a sebzett vendégek még a szerencsével is hadilábon állnak, arról nem beszélve, hogy az UVSE egyértelműen motiváltabbnak tűnt, a harmadik összecsapáson le akarta zárni a párharcot.
 
Benczur Márton csapata az első félidőben mind az öt emberelőnyös helyzetét gólra váltotta, odaát 5/0 volt az arány... Hogy mégis látótávolságon belül volt Mihók Attila együttese, köszönhette elsősorban a 6-1 után két gólt jegyző Menczinger KatánakGurisatti Gréta akciógólja sem volt persze akármilyen, de átellenben minden játékos veszélyt jelentett a kapura, Keszthelyi Rita, Faragó Kamilla, Jamie Neuhull is gólt jegyzett, dominált a címvédő.
 
Térfélcsere után talán már mindkét alakulat a végét várta, lassult az iram, minden vízben lévő, minden cserepadon lévő, minden uszodában lévő tudta, csak a végeredmény a kérdéses, a győztes kiléte már nem. Azért miheztartás véget a harmadik etapban kettőt rápakolt előnyére az UVSE, miközben a Dunaújváros nem bírt a védelemmel, nem bírt a remeklő Gangl Edinával.
 
A záró negyedet talán leginkább Garda Krisztina bombagólja miatt volt érdemes éles szemmel figyelni (és persze az utolsó 84 másodpercre a kapuba álló 17 éves, emberhátrányban védő Varga Luca miatt), no és perszer azért, mert kezdődhetett a hazaiak jogos ünneplése, Benczur Márton vízbe dobásával fűszerezve. 2015, 2016, 2017 és 2018 után zsinórban ötödször lett bajnok az UVSE, ráadásul az előző szezonhoz hasonlóan százszázalékos teljesítménnyel, 21/21-es mérleggel! Az érmeket és a kupát Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, és dr. Faragó Tamás, a női utánpótlás szakmai igazgatója adta át. 
 
NŐI OB I., DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS 
UVSE-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11-7 (2-0, 5-4, 2-0, 2-3) 
Hajós-uszoda, 
vezette: Várkonyi G., Tóth I.
 
UVSE: Gangl - Parkes 1, Szücs, Keszthelyi 3, Faragó K. 3, Sevenich, Paul. Csere: J. Neushul 3, Antal, Kiss E., Mucsy, Peresztegi, Baksa 1, Varga L. (kapus). Vezetőedző: Benczur Márton 

 

Forrás: MVLSZ.hu