Bronzérmes az UVSE a Komjádi Kupán

Fotók: Madar Dávid, Varga Jennifer

 

A Komjádi-kupa bronzérmese a Szombathely csapatát egy végletekig kiélezett, fordulatos mérkőzésen felülmúló UVSE lett. 

A bronzmérkőzésen a Vasastól 10-9-es vereséget szenvedő UVSE, valamint a Miskolccal szemben 12-7 arányban alulmaradó AVUS Szombathely nézett farkasszemet egymással. A két csalódott csapat rögtön egymásnak esett. A lilák ifjúsági világbajnoki bronzérmese, Baksa Benedek juttatta vezetéshez a fővárosiakat, ám a túloldalon rögtön érkezett a válasz, Juhász Máté egalizált. A gyors gólváltás után Konarik Ákos váltotta gólra Baksa Benedek kiváló passzát, melyre Ekler Zsombor felelt, Vigvári Vendel akciógóljára pedig Hajmási András válaszolt, 3-3.

A kiegyenlített küzdelmeket hozó első játékrész után a második negyedben az UVSE került fölénybe, és harcolt ki kétgólos előnyt nagyszünet előtt. Juhász Máté szabálytalankodott Dala Dömével szemben, melyet kiállítással toroltak meg a játékvezetők, az emberelőnyt pedig maga a sértett váltotta gólra. Ugyanezt történt az ötödik percben is, ám ezúttal Baksa Benedekről küldték ki Ekler Zsombort, majd Baksa tüzelt. Vigvári Vendel akciógóljával már hárommal vezetett az UVSE, mikor hat másodperccel a második negyed végét jelző dudaszó előtt még villant a Szombathely, az UVSE-nevelésű Irmes Pál iratkozott fel a gólszerzők közé, 6-4.

Térfélcserét követően újra magasabb fokozatra kapcsolt a dunántúli együttes, Baranyai Ákos vezérletével, hatalmas csatában egalizált, majd fordított Kiss Csaba legénysége. A csapatok kétgólos szombathelyi vezetés mellett várhatták a mindent eldöntő negyedik negyedet.

Óriásit harcolt egymással a két együttes, Benedek Tibor tanítványai kétszer is felzárkóztak egyre, majd az ugyancsak ifjúsági világbajnoki bronzérmes Ekler Bendegúz irányításával meglépett hárommal az AVUS. Nem hagyták azonban ezt annyiban a fővárosiak, és az öt találatig meg sem álló Vigvári Vendel duplájával és Baksa Benedek fórgóljával sikerült kiegyenlíteniük (13-13), sőt! Aranyi Máté centergóljával eldöntötte a derbit, így 14-13-ra megnyerte a mérkőzést az UVSE, s elhódította a bronzérmet.

UVSE-Hunguest Hotels-AVUS 14-13 (3-3, 3-1, 2-6, 6-3) 
Gólszerzők: 
Vigvári 5, Baksa 4, Sziládi, Rábavölgyi, Dala, Konarik, Aranyi, ill. Baranyai 3, Ekler B. 3, Ekler Zs. 2, Irmes 2, Hajmási, Baj, Juhász 

 

 

 

Forrás: mvlsz.hu