Csúcsrangadó UVSE győzelemmel

Nagy csatát vívott egymással a bajnoki címvédő és az Európai Szuperkupa-győztes Dunaújváros csütörtökön este a Margitszigeten. Az ütközetet Szücs Gabriella vezérletével Benczur Márton tanítványai nyerték 11-8-ra.

A mérkőzés pedig rangadóhoz illően, villámgyors gólváltással rajtolt: fél perc sem telt el a kezdő sípszó után (pontosan tizennyolc másodperc), mikor Vályi Vanda akcióból vezetéshez juttatta a vendég újvárosiakat, majd rögtön az ellentámadás végén egyenlített az UVSE, Szücs Gabriella köszönt be Laura Aarts kapujába. Sőt, a házigazdák Európa-bajnoka, Szücs Gabriellahamarosan újfent betalált, megduplázva ezzel önmaga és csapata góljainak számát. A negyedet Faragó Kamilla villanása zárta, így a csapatok kétgólos UVSE vezetés mellett várhatták az első kisszünetet.
 
A második negyed első találatát parázs küzdelem, nagyon szépen kialakított helyzetek, és több, fantasztikus védés előzte meg. A gólcsendet végül a hazaiak klasszisa, Keszthelyi Rita törte meg szabaddobásgóljával az ötödik minutumban. Nem sokkal később Gurisatti Gréta akciógóljával zárkózott a Dunaújváros, de újra visszaállt az immáron háromgólos különbség - Keszthelyi Rita harcolt ki büntetőt éppen a gólszerzővel szemben, az ötméterest pedig Szücs Gabriella értékesítette, 5-2. 

Akárcsak az első felvonásban, a harmadik játékrészben is gyors gólváltással folytatódott a játék. Menczinger Kata találatára az ifjú Faragó Kamilla válaszolt, majd a menet hajrájában Vivian Sevenich is feliratkozott a gólszerzők közé. A negyedet egy dunaújvárosi dupla zárta, Gurisatti Gréta távolról ejtett, Garda Krisztina pedig tíz másodperccel a nyolc perc végét jelző sípszó előtt bombázott Gangl Edina kapujába. 
 
Izgalmakban nem volt hiány az utolsó felvonásban sem, a harmadik minutumban Ziegler Diána akciógóljával egyre zárkózott a Dunaújváros, ám egy perccel később Faragó Kamilla révén újból kétgólos differenciát mutatott a Hajós-uszoda sokat látott eredményjelzője. A kettő pedig háromra módosult, Baksa Vanda volt eredményes. A vendégek foggal-körömmel küzdöttek az egyenlítésért, Garda Krisztina góljával zárkóztak is, de újra érkezett a feltartóztathatatlan Szücs Gabriella és betalált Rybanska Natasa is. A végeredményt Geraldine Mahieu utolsó másodpercben eleresztett találata állította be - 11-8-as győzelmével az UVSE továbbra is hűen őrzi veretlenségét.

Női OB I, Alapszakasz  
6. forduló 

UVSE-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11-8 (3-1, 2-1, 2-3, 4-3)
Gólszerzők: Szücs 4, Faragó K. 3, Keszthelyi, Baksa, Rybanska, Sevenich, ill. Garda 2, Gurisatti 2, Menczinger, Ziegler, Vályi V., Mahieu

 

Benczur Márton:

Kevés olyan mérkőzés volt eddig ahol ennyire fegyelmezett lett volna a csapat, mint ezen a találkozón, ugyhogy ehhez gratulálok a lányoknak! Ez egy nagyon nagy fegyvetény. Fantasztikus védekezést mutatott mindkét csapat és fantasztikus gólók születtek ezen a mérkőzésen, de mielőtt valaki ezt egy pólusunak látná, ezt a két csapat hozza ki egymásból. 
Emellett nagyon örültem, hogy az utánpótlás is kilátogatott a mérkőzésre, a lányok nagyon örültek ennek, és azt gondolom erről szól a sport!
 
Forrás: mvlsz.hu