Döntős az UVSE

Fotó: Madar Dávid

 

A női bajnokság elődöntőjének második meccsén Benczur Márton csapata magabiztosan 9–6-ra győzött, így címvédésért ugorhat majd medencébe a ma LEN-kupát nyerő Dunaújváros ellen. 

A címvédő pont úgy kezdte el a mérkőzést, ahogy eltervezte: avagy azonnal kézbe vette az irányítást, s jelezte, ellenfelének ezúttal sem lehet esélye. Csabai Dóra, Parkes Rebecca, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, az annyi, mint négy gól – kicsit több mint négy és fél perc alatt. Gangl Edina védte, ami kapujára megy, az UVSE-fel pedig előtte tette a dolgát, miként azt Benczur Márton kérte. 

ÉS ugyan Muzsnay Fanni megtörte a hazai gólcsendet, Keszthelyi a negyed végén még „odapörkölt” egyet, így 5–1-gyel nyitott a vendégcsapat. Az alaphang pedig egyúttal garantálta az izgalommentességet, és ugyan Béres Gergely csapata becsülettel tette a dolgát továbbra is, és a második negyedet 1–1-re lehozta, közelebb nem tudott férkőzni. 

Az UVSE zónája ezúttal is megoldotta Bujka Barbara semlegesítését, vízbe ugrott betegsége után az amerikai Maggie Steffens, három etap után 3–9 állt a táblán, Gangl helyett a záró menete érkezett Maczkó Lilla, egyre több szerepet kapott a cseresor, haladt a meccs a maga medrében.  

A Fradi, igazolva, hogy egyáltalán nem véletlen az elődöntőbe jutása, a negyedik negyedben 3–0-val zárt, jelezve ezzel, a bronzmeccsen a BVSC ellen nagy csatára készül. 

A 9–6-os vendéggyőzelem pedig azt jelenti, hogy UVSE–Dunaújváros bajnoki finálé következik majd. Előtte azonban a címvédőre még egy nagy feladat vár: pénteken-szombaton Kirsihiben az Euroliga négyes döntőjében lép fel, s játszik majd előbb az elődöntőben a házigazda orosz együttessel.  

Női OB I., rájátszás
Elődöntő, 2. mérkőzés
FTC–UVSE 6–9 (1–5, 1–1, 1–3, 3–0)  
Népliget, vezette: Marjay, Füzesi

 

forrás: mvlsz.hu