Egy lépést tettünk a címvédés felé

Kép: Varga Jennifer

 

Az eredmény alakulása. 
1. negyed: Parkes 
(akcióból, 1-0). Keszthelyi (ötméteresből, 2-0).  
2. negyed: Garda (ötméteresből, 2-1). Faragó K. (akcióból, 3-1). Menczinger (megúszásból, 3-2). Szücs (emberelőnyből, 4-2). Keszthelyi (akcióból, 5-2). Kiss E. (akcióból, 6-2). Antal (emberelőnyből, 7-2). Vályi V.(akcióból, 7-3).  
3. negyed: Antal (akcióból, 8-3). Kiss E. (emberelőnyből, 9-3). Garda (emberelőnyből, 9-4). Garda (akcióból, 9-5).  
4. negyed: Kiss E. (akcióból, 10-5). Keszthelyi (ötméteresből, 11-5). Brezovszki (akcióból, 11-6). Keszthelyi (akcióból, 12-6).  Garda (ötméteresből, 12-7). Parkes (akcióból, 13-7). Luka (akcióból, 13-8). Luka (akcióból, 13-9). 

Tippelni a finálét a helyszínen megtekintő válogatott-stáb (Bíró Attila kapitány,Tóth László és Áts Bertalan edzők) sem akart, mindazonáltal azért a kispadok a bemelegítés alatt árulkodónak tűntek. Míg Benczur Márton mosolyogva köszöntötte a megjelenteket, átellenben kollégája, Mihók Attila egy széken ülve némiképp feszültebben szemlélte a medencét. Nem titkoltan maga sem igazán tudta, mire számítson – csak remélte, képes lesz csapata felvenni a kesztyűt a bajnokkal. Amely biztosra persze nem mehetett, hiszen újvárosi oldalon is bőven van potenciál a keretben, ugyanakkor egyértelműen az aranyra gyúr… 

Nos, ennek az újvárosi keretnek aztán bizony finoman fogalmazva sem ízlett az UVSE védekezése. Mindez alapjaiban határozta meg a kezdést, de voltaképpen a második negyedet is. Utóbbiban ugyan háromszor betalált a vendég együttes, de mindez inkább volt köszönhető néhány olyan egyéni villanásnak, mint a büntetőt kiharcoló Horváth Brigittának, vagy éppen a pazar üzemérzékkel meginduló, így megúszó Menciznger Katának, mintsem a fix támadójátéknak. Jól jellemezte mindezt, hogy az első kapura menő lövést a 9. percben eresztette el az újvárosi együttes… 

Hazai oldalon ellenben pörgött a gépezett, különösen a második etapban, amikor a két emberelőnyös helyzetet is gólra váltották a sárga sapkások, akik 3-2-ről így 7-2-re léptek el. Vályi Vanda pontos átlövésével kozmetikázott az álláson a Dunaújváros, így 7-3-mal mentek a felek a nagyszünetre.  

A folytatásban ment minden ebben a mederben, 9-3 után kellett felemelni a hangját Benczur Mártonnak, amikor Garda Krisztina két találata hozta „fel” négyre a riválist, ráadásul kettős fórban rontott csapata. Nagy viharra persze ne gondoljon senki, elvégre 9-5-nél egy ilyen kvalitású társaság, ilyen szintű játékosokkal nem esik kétségbe. Ezúttal sem tette, miként sejthető volt már ekkor, profin lehozta a meccset. 

Kiemelhető Kiss Eszter, aki aktív volt, Laura Arts és Kiss Alexandra ellen is lőtt gólt, és háromig jutott, Parkes Rebecca, majd Vivan Sevenichcenterben hozta az ötmétereseket, a jól irányító Keszthelyi Rita pedig értékesítette őket. A záró menetben itt is, ott is érződött, hogy hátul lankad a figyelem, sorban jöttek a gólok – tegyük hozzá, a gólkülönbség a fináléban nem számít. Csak az, hogy a párharcban 1-0-ra vezet az UVSE. Folytatás kedden szintén a Hajós-uszodában.
 
„Amikor elkezdtük belőni a helyzeteinket, mindig kinyílt az olló. Sajnálom, hogy a harmadik negyed végén elhibáztunk két, szinte üres kapus helyzetet, mert ha azok bemennek, még hamarabb egyértelmű lehetett volna a győztes kiléte. Így sem lehetek elégedetlen, a lányok nagyon jól védekeztek és eredményesen támadtak. Úgy gondolom, a nézők a helyszínen és a tévé előtt is élvezhették a mérkőzést, mert mindkét csapat szép megoldásokat mutatott be" - összegzett elégedetten Benczur Márton, az UVSE szakvezetője.

NŐI OB I., DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS 
UVSE–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 13-9 (2-0, 5-3, 2-2, 4-4) 

Hajós-uszoda, vezette: Füzesi, Fodor 

UVSE: Gangl – Parkes 2, Szücs 1, Keszthelyi 4, Faragó K. 1, Sevenich, Paul. Csere: J. Neushul, Antal 2, Kiss E. 3, Mucsy, Rybanska, Baksa, Maczkó (kapus). 

 

Forrás:mvlsz.hu