Harmadik győzelmünket is sikerült megszereznünk

 

UVSE-Hunguest Hotels–Debreceni VSE 9-6 (1-2, 2-1, 2-1, 4-2) 

Hogy folyamatosan fejlődik az UVSE, tökéletesen jelzi a Debrecen elleni párviadal. Az októberi, idegenbeli partin még a hajdúságiak voltak egy góllal a jobbak, míg most hárommal nyert Benedek Tibor együttese. Remek csapatmunka, tudatos, gyors vízilabda jellemezte a fővárosi alakulatot, a tévéközvetítésnek hála minden pólóbarát láthatta, mennyi potenciál lakozik a csapatban. A kapuban Bisztritsányi Dávid adta a stabilitást (65%), de ki kell emelni, hogy felettébb koncentráltan, fiatalságukat meghazudtoló módon védekeztek előtte a társai.  

A Debrecen mindent megtett legalább az egyik pontért, de az UVSE a nagyszünet után kézbe vette a partit: Konarik Ákos, Vigvári Vendel, Aranyi Máté nagy góljai mellett Baksa Benedek is a legjobbkor villant a hazaiak szempontjából, így szép lassan nem a győzelem, annak mértéke volt csak a kérdés. A vendégek feltettek mindent egy lapra, de kihagyták azt a fórt, amivel legalább „meccsnullba” kerülhettek volna. Az UVSE 9-6-os, megérdemelt sikere azt jelenti, ha azonos ponttal végeznének a felek az alapszakaszban, akkor a sárga-lilák a jobbak.  

 

Benedek Tibor:

Sikerült jól kezdenünk az új évi felkészülést, hiszen 4 alkalommal is tudtunk kétkapuzni csapatokkal, talán ez mutatkozott meg a gyorsaságunkban, hiszen fizikálisan nem is annyira tudtunk készülni. Kicsit nehezebben kezdtünk a mérkőzés elején, ami a helyzeteinket illeti, de szerencsére a Debrecen is akadozott még, a játék végére viszont sikerült kihasználnunk a lehetőségeket és ez most a győzelemhez vezetett minket. 

 
Forrás: mvlsz.hu