Ismét a Dunaújvárossal döntőznek a Lányok

Akaratosan, veszíteni való nélkül, de a bravúr reményében ugrott vízbe az FTC a hazai, népligeti medencéjében, és szerzett a Kövesdi Vivien, Gerendás Matilda duó révén 2-0-s előnyt. Kasó Orsolya ötméterest védett, avagy miként bízott benne, állta a rohamot a házigazda.  

A szombaton LEN-kupa ezüstérmet szerző címvédő azonban még az első negyedben fordított, így Lena Mihailovics akciógólja a 3-3-as döntetlenre volt elég. A második negyedben összekapta védekezését az UVSE, az amerikai Jamie Neushul két találatával 6-4-es előnyt csikart ki.  

A folytatásban is küzdött, harcolt az FTC, pillanatig sem engedte, hogy ellenfele nyeregben érezze magát, így a végsőkig nyitott volt az összecsapás. 2:50-nel a vége előtt Mihailovics akciógólja révén egy gólra zárkózott Béres Gergelycsapata, ám átellenben emberfórból Parkes Rebecca állította vissza a vendégek kétgólos vezetését. Miután Kövesdi lövését blokkolta Szücs Gabriella, majd Faragó Kamilla is betalált, eldőlt a csata. Az UVSE 11-8-ra győzött, 2-0-ra megnyerte a párharcot, és az április 26-án kezdődő fináléban a Dunaújvárossal csatázhat az aranyéremét.

FTC-Telekom–UVSE-Hunguest Hotels 8-11 (3-3, 1-3, 3-3, 1-2) 
Gólszerzők: 
Mihailovics 3, Kövesdi, Gémes, Gerendás, Muzsnay, Bujka, ill. J. Neushul 3, Faragó K. 2, Parkes 2, Rybanska 2, Keszthelyi, Szücs 

 

Forrás: mvlsz.hu