Keszi győzelemre vitte a csapatot

A Fradi remekül helytállt a bajnok ellen, ám a válogatott csapatkapitányával nem bírt, aki hét góllal vezette 12-9-es sikerre csapatát.

Béres Gergely irányította FTC, noha végül három góllal kikapott a bajnoktól, minden dicséretet megérdemel. Megérdemel, hiszen Csabai Dóra vezérletével 8-8-ra állt három negyed után esélyesebb ellenfelével szemben! Bizony, az UVSE-nek mindent bele kellett adnia a végén, hogy a maga javára fordítsa a partit – megtette. 

Kicsit visszaugorva: eleinte nem sok jel mutatott arra, hogy gondja lesz, gondja lehet Benczur Márton együttesének: 3-0-val nyitott, majd a 14. percben is 6-3-ra vezetett. Tett ezt úgy, hogy Keszthelyi Rita már ekkor négy gólnál járt.  

A hazaiak azonban – csak úgy, mint a BVSC tette az elmúlt fordulóban – képesek voltak újítani az UVSE ellen, Bujka Barbara és Csabai Dóra átlagon felüli játékával jöttek közelebb, majd Lena Mihailovics találatával egyenlítettek! A záró menetben aztán jött ismét a zuglóiaknak egy hete hatot vágó Keszthelyi Rita (és betalált újra Faragó Kamilla is, aki hétről hétre markánsan bizonyítja tehetségét), aki három akciógóllal, többek között a center pozícióból szerzett találattal állította ismét a győzelmi pályára csapatát, egyértelmű főszerepet játszva a 12-9-es sikerben. A gólt jegyző amerikai Jamie Neushult – Bíró Attila társaságában – megnéző Adam Krikorian szövetségi kapitány is csak ennyit mondhatott erre: világklasszis.  

FTC-Telekom Waterpolo–UVSE-Hunguest Hotels 9-12 (2-4, 2-2, 4-2, 1-4) 

 

 

 

Forrás: mvlsz.hu