KIÜTÉSES UVSE-SIKER A NYITÁNYON

A bajnoki címvédő az előrehozott szezonnyitó mérkőzésen kiütéses, 26-5-ös győzelmet aratott a Budapesti Honvéd együttese felett.

A bajnoki címvédő a várakozásoknak megfelelően magabiztosan kezdett a Budapesti Honvéd otthonában megrendezett találkozón. Benczur Márton együttese lerohanta Dodog Szabolcs alakulatát. Keszthelyi Rita rögtön egy mesterhármassal kezdte az összecsapást, majd a folytatásban Koppány Szamira, Baksa Vanda valamint Valentin Kamilla is feliratkozott a gólszerzők közé, s tovább növelte az előnyt. A túloldalon az UVSE-től a Kőér utcába igazoló Pap Médea, valamint a Ferencvárostól érkező Vogt Vivien volt eredményes, 6-2.
 
A második nyolc percet kis híján lemásolták a csapatok, akárcsak az első játékrészben, úgy a második etapban is nyolc találat született, ám ezúttal hetet lőtt az UVSE, és egyet a házigazda. A vendégeknél Lantos Krisztina triplázott, Szücs Gabriella duplázott, de betalált Mucsy Mandula és Kiss Eszter is, míg a vendéglátóknál Pálinkás Nikolett villant. A felek tízgólos UVSE vezetés mellett várhatták a folytatást.
 
Nagyszünet és térfélcsere után már tényleg csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség? A harmadik felvonást 8-1-re, a záró játékrészt 5-1-re, a mérkőzést pedig 26-5 arányban nyerték Benczur Márton tanítványai.

Női OB I., alapszakasz, 1. forduló
Budapesti Honvéd-UVSE 5-26 (2-6, 1-7, 1-8, 1-5)
Gólszerzők: Vogt 2, Pap Médea 1, Rajna, Pálinkás, ill. Keszthelyi 7, Lantos 3, Mucsy 3, Faragó 2, Peresztegi 2, Szücs 2, Baksa 2, Sevenich, Kiss E., Koppány, Telek, Valentin

Benczur Márton vezetőedző a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy örült, hogy mezőnyjátékosai mind gól tudtak szerezni, valamint annak is, hogy a Honvéd pozitív értelemben aggresszívan játszott, hiszen így számunkra is hasznosabb volt a találkozó. 

 

Forrás: mvlsz.hu