Magabiztos alapszakasz győzelem

Benczur Márton csapata roppant stabil játékkal, Keszthelyi Rita nélkül is 11-8-ra győzte le a Dunaújvárost a III. Kerületi TVE uszodájában. 

Az első negyedben Parkes Rebecca játszotta a főszerepet a III. kerületi TVE uszodájában: válogatottunk centerét képtelenek voltak megtartani a „hazaiak”, szerzett három fórt, amelyből egyet ő maga lőtt be a falból. Egyet-egyet Szücs Gabriella és Jamie Neushul értékesített, avagy rendkívül stabilan kezdett Benczur Márton csapata. Átellenben Vályi Vanda „tett” be két fórt, de érezhető volt már ekkor a betegsége miatt kispadon ülő, és végül vízbe nem ugró Keszthelyi Ritát nélkülöző UVSE-dominanciája.  

Amely a másodikban már eredményben is kidomborodott: a címvédő emberelőnyös játéka ugyan visszaesett, de miután az erőfölény az akciógólokban mutatkozott meg, hízott az előnyt. Mihók Attila Kindred Paul becsúszott távoliját követően a második menet utolsó percében Kiss Alexandra helyett Laura Aartsot küldte a kapuba, ám ez a húzás sem jött be: a hollandok Európa-bajnoka még a nagyszünet előtt kapott egy két blokkon megpattanó gólt Neushultól, majd a folytatásban sem tudott segíteni csapatát.  

Az UVSE 7-3 után roppant magabiztosan haladt célja felé, amerikai és kanadai légiósa nem tudott hibázni (a bekk, Paul harmadik gólja után Bíró Attila nemes egyszerűséggel a légiós élete meccsének titulálta a partit), Gangl Edina egy becsúszott lövést tekintve végig stabilan tette a dolgát, Szücs hátul volt igazi vezér. És lassan a természetes jelzőt használhatjuk akkor, amikor Faragó Kamilla megmozdulásait dicsérhetjük – maradjunk annyiban, egyáltalán nem volt meglepő, ha a kapitány az olaszok elleni Világliga/Európa Kupa-selejtezőre meghívná az UVSE 18 esztendős játékosát… 

A mindent bevető, sokszor kétcenteres játékkal próbálkozó dunaújvárosiak daráltak végig, Gurisatti Gréta (aki végül ötig jutott) állt csapat élére, vezérletével a harmadik negyedben egyszer két gólra megközelítették ellenfülüket, de többre nem tellett ezúttal tőlük. A helyzetük azért is volt nehéz, mert nem csak kapus-, hanem több poszton is a szokottnál gyengébb produkcióval rukkoltak elő a játékosai, arról nem beszélve, hogy a második negyed elején két személyi hibával álló Menczinger Katát is sokáig jegelni kellett. 

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–UVSE-Hunguest Hotels 8-11 (2-3, 1-4, 3-2, 2-2) 
Gólszerzők: Gurisatti 5, Vályi V. 2, Mahieu, ill. Paul 3, J. Neushul 3, Faragó K. 2, Szücs G., Parkes, Rybanska 

Benczur Márton: Több játékosunk távollétében is végig magabiztosan játszottunk és gyűjtöttük be a három pontot és az alapszakasz elsőséget!
Gangl Edina ma is kiválóan védett, elől pedig a Parkes - Neushul - Paul - Faragó négyes ontotta a gólokat!
A kiemelkedő egyéni teljesitmények a nagyszerű csapatmunka eredményei. Nagyon örülök, hogy a ma több lehetoséget kapó játékosok kiválóan éltek a lehetőséggel!
Gratulálok a Csapatnak nagy győzelem volt és ismét első helyről kezdhetjük a rájátszást!
 
 
Forrás: mvlsz.hu