Négyes döntő - jövünk!

A padovai visszavágón már nem volt kérdés, melyik is a jobb csapat – Benczur Márton együttese 8–6-os sikerrel harcolta ki a fináléba jutást. 

A hazai 7–7 után rendkívül csalódott UVSE-játékosok és rendkívül csalódott UVSE-edző hagyta el a Hajós-uszodát. Aztán sok-sok edzés és elemzés után határozottam utazott a csapat Padovában: nyerni kell!

„Múltkor mi a teljesítményünk harminc százalékát adtuk le, míg ők kilencven százalékot nyújtottak” – utalt Csabai Dóra csapatkapitány a budapesti partira. Ennek megfelelően ezúttal jóval koncentráltabban, határozottabban pólózott a magyar bajnok, az első negyedet rögvest 4–2-re megnyerte. Parkes Rebeccacenterjátéka jó volt, és villant egyet-egyet Vivian Sevenich, Keszthelyi Ritaés Maggie Steffens is, tehát a legnagyobb ászok. 

A második negyeden főleg a védekezés és Gangl Edina teljesítménye jelentette a különbséget, s miután a Keszthelyi, Steffens duó akciógólt jegyzett, 2–6 állt a táblán. 

A Padova persze megpróbált innen is zárkózni, 4:29-cel a vége előtt Laura Barzon találatával kettőre sikerült is neki (5–7), ám Csabai válasza mindent eldöntött. Az UVSE végül a meccset kézben tartva végül 8–6-ra nyert, érvényesítette a papírformát, hiszen egyértelműen jobb csapat az olasznál. 

Benczur Márton együttese ezzel a győzelemmel vívta ki tehát az Euroligában a Final Fourba jutást!  

Női Euroliga, negyeddöntő, 2. mérkőzések
Plebiscito Padova (olasz)–UVSE 6–8 (2–4, 0–2, 2–1, 2–1) 
Gólszerzők:
 Barzon 3, Queirolo, Sohi, Tielmann, ill. Keszthely 2, Steffens 2, Parkes 2, Sevenich, Csabai

 
Forrás: mvlsz.hu