Sorozatban ötszörös kupagyőztes az UVSE

Fotó: Varga Jennifer

 

A nyitó negyed UVSE-védekezéséről mindent elmond, hogy Gangl Edinának csupán három kötelező védést kellett bemutatni, amúgy jól „takarított” előtte a fal – az egyetlen BVSC-előnyben speciel lövésig sem jutott a rivális. Speciel az első két emberelőnyében a címvédő sem brillírozott, de miután Vivan Sevenich büntetőt érően forgatta meg Máté Zsuzsannát, ami után Szücs Gabriella jegyzett gólt, majd Kiss Eszter középről a hosszúba ejtett, Benczur Mártonnak nem kellett túlzottan idegeskednie. Ráadásul a menet végén egy már elbaltázott fórt mentett meg csapata, és lőtt végül Baksa Vanda a rövidbe, 3-0-s vezetéssel látszott igazolódni a papírforma.  

A második negyedben már az Európa-bajnok kapusnak is meg kellett néha mutatnia, hogy kiválóak a reflexei, leginkább Illés Anna büntetőjénél. 

Fordulás után szemernyit sem változott a mérkőzés forgatókönyve, avagy úgy nőtt újabb góllal az UVSE előnye, hogy nem kellett hozzá sziporkáznia. Sevenich volt az, aki a mezőny fölé nőtt, hiszen a hollandok balkezesét centerben képtelenek voltak megtartani, három ember között is képes volt ötméterest kiharcolni, amit Keszthelyi ismét gólra váltott. A 21. percben egy UVSE zóna ellen talán meggondolatlanul előtt akcióját tudott jól megkontrázni az BVSC, Leimeter Dóra törte meg tehát csapata gólcsendjét – a balkezes aztán a Kuna Szonja által kiharcolt büntetőt a fára lőtte. Sevenic mázlis fórgólja (kézről pattant a labda Tóth Eszter mögé) jelentette a 6-1-et – tükörsimán halad célja felé az UVSE. 

S miután a záró negyed elején Gyöngyössyt könyökös miatt cserével végleg kiállították, a fórt pedig Szücs gólra váltotta, megpecsételődött a zuglóiak sorsra. Farkas Kata és Antal Dóra gólváltása után Kuna a BVSC harmadik ötméteresét is kihagyta (Gangl védett), a szegény embert az ág is húzza kategória… Szücs és Illés következett, majd a negyedik BVSC-büntető – s hiszik vagy sem, ez is kimaradt: Gangl Leimeter lövésére mozdult jó irányba. Négy büntetőből nulla gól, ez sok mindenre választ ad. Leginkább a 10-5-ös végeredményre – hiszen Kuna és Kele Nikolett, illetve Rybanska Natasa jegyzett gólt. Avagy zsinórban ötödször az UVSE gyűjtötte be a Magyar Kupa-serleget!

„Csak számszerűen volt könnyű, hiszen nagyon jó csapatot győztünk le, nagyon nagy munkát tettünk bele, nem csak ma, hanem hónapok óta. Rengeteg utánpótlás-játékos játszik nálunk, nem hét-nyolc felnőtt válogatott játszik most nálunk, le a kalappal a fiatalok előtt, megmutatták, hogy lehet rájuk számítani. És ennek nagyon örülök! Jól ki tudtuk kapcsolni az ellenfél kulcsjátékosait. Együtt érzek a BVSC-vel, van olyan nap, amikor semmi sem sikerül. Nekünk szinte minden bejött, nekik semmi, a sport már csak ilyen. Örülünk a győzelemnek!” – értékelt a mérkőzés után a természetesen „megfürdetett” Benczur Márton UVSE-vezetőedző.

 

UVSE-Hunguest Hotels-BVSC-Zugló 10-5 (3-0, 1-0, 2-1, 4-4)  
Komjádi-uszoda,
 vezette: Berki, Rubos 
UVSE: Gangl – Szücs 3, Keszthelyi 2, Faragó K., Sevenich 1, Kiss E. 1, Rybanska 1. Csere: Lantos, Antal 1, Baksa 1, Mucsy, Peresztegi, Telek. Vezetőedző: Benczur Márton

 

Forrás: mvlsz.hu