Sorsdöntő mérkőzés volt

Tatabánya - UVSE Margitsziget 6:8

 

A Tatabánya elleni mérkőzéseknek nagyon nagy tétje volt. Amelyik csapat megszerzi az két győzelemig játszhat a 7. helyért a Szeged ellen és biztosan elkerüli a kiesési zónát, amelyik veszìt, játszhat a Honvéddal az Ob1-ben maradásért.
 Az első mérkőzést hazai pályán játszottuk. Magabiztosan kezdtünk, Faragó Kamilla, Koppány Szamira valamint Baksa Vanda vezérletével a félidőre már 6 gólos előnyt szereztünk. Hátul minden rendben volt, kapusaink védtek, szoros emberfogásunk jól működött. Később Vida Virág és Kurucz Kata is bevették a még mindig fantasztikus formában védő Zirighné Sós Ildikó kapuját, ezzel bebiztosìtottuk az első győzelmünket.
 Nehéz csata várt ránk Tatabányán, már csak azért is mert idegenben még nem sikerült legyőznünk a kiváló edző, Zantleitner Krisztina lányait.
 Jól kezdtünk ismét.

Koppány Szamira, majd Gálicz Zsófi is gólra váltotta lefordulását. A játékvezetés nem kedvezett nekünk. 14 hátrányt és 10 kontrát kaptunk, mìg elől mindösszesen 6 előnyt és 1 büntetőt. ( A találkozót visszatekintve, játékvezetőknek igazuk volt, túlságosan és látványosan agresszívan játszottunk.)
 Ellenfelünk többször kiegyenlìtett, ám a vezetést egyszer sem tudták átvenni, mert kapusaink, Drajkó Szonja és az őt váltó Pápai Barbara ismét tudásuk legjavát mutatták.
 A pesti találkozón lefordulásaink domináltak, most pedig centereink brilliroztak, Lantos Krisztina három akciógólt lőtt, mìg Telek Dorottya és Hajdú Róza pozícióharcban jeleskedtek.
 A végjátékban Faragó Kamilla vert be egy fórt, majd a biztos győzelmet Telek Dodó bombagólja jelentette számunkra.

Gratulálok lányaimnak, büszke vagyok rájuk! Szeptemberben még simán kikaptunk a Magyar Kupában a Honvédtól, majd a bajnokság elején Tatabányától is. Hét hónap kemény, alazátos munkát követően ezt a két csapatot már magabiztosan, több góllal legyőztük és a nagy csapatok ellen is voltak jobb negyedeink.
 Most egy kicsit pihenünk, megérdemlik a lányok, majd újult erővel folytatjuk a munkát, hogy elérjük a következő kitűzött célunkat.
 Külön köszönet játékosaim példaképeinek, Keszthelyi Ritának és Maggie Steffensnek, hogy a sorsdöntő mérkőzések előtt többször is beugrottak lányaimhoz és oktatták őket.
 Nagy élmény volt látni, hogy az elvégzett feladatok visszaköszöntek a mérkőzéseken is.