Sportolj és tanulj!

Sportolj és tanulj!

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) a hallgatói sporttevékenység népszerűsítésére és az élsportolók felsőfokú képzésének előmozdítására egészségmegőrző és sportolói ösztöndíj programot indít az UVSE Vízilabda Sportegyesülettel közösen – közölte az egyetem az MTI-vel. 

Az együttműködés első fázisában a BGE három élsportoló számára biztosít ösztöndíjat az egyetemi képzés teljes időszakára.

Az UVSE lehetővé teszi, hogy a hallgatói jogviszonnyal rendelkező sportolói elindulhassanak az Egyetemi Vízilabda Bajnokságon, valamint vállalja, hogy BGE-UVSE néven egyetemi csapatot indít a Budapesti Vízilabda Szövetség (BVLSZ) senior férfi bajnokságában.

Az első ösztöndíjasok 2018 szeptemberében kezdhetik meg tanulmányaikat a Budapesti Gazdasági Egyetemen, a közös sportolói-hallgatói csapat pedig várhatóan a 2018/2019-es szezonban mutatkozik be.

"Jó kapcsolatban vagyunk a rektor úrral, jó kapcsolat alakult ki közöttünk. A gazdaság egyre fontosabb szerepet kap a fiatalok életében, lényeges szerepet játszhat az elhelyezkedésükben, a jövőépítésükben is. Több játékosunk is ott tanul, emellett nem elhanyagolható, hogy a BGE Magyarország egyik legnépszerűbb és legszínvonalasabb egyeteme, ráadásul amatőr szinten nagyon jó bázishelye lehet a vízilabdának” – mondta a megállapodásról Benedek Tibor, az UVSE szakmai igazgatója.