A RANGADÓN AZ UVSE VOLT A HIGGADTABB

Kis túlzással emberemlékezet óta először vívott úgy bajnoki rangadót az UVSE és a Dunaújváros, hogy ne az első és a másodikként találkozott volna egymással. Miután azonban az FTC decemberben az újvárosiakat, januárban pedig a fővárosiakat is legyőzte, az élre állt - így az egyaránt 21 pontos felek a második pozícióért csatáztak.
 
Mindezt szó szerint is érhettük, hiszen az M4 Sport által közvetített összecsapáson egyes játékosok a labda helyett mintha többet foglalkoztak volna az ellenféllel. Ideges mérkőzést láthattunk, amelyen előbb talán Benczur Márton csapata nyugodott meg, amelynek köszönhetően a második negyedben sikerült meglépnie három góllal.
 
A vezetőedzőjét, Mihók Attilát nélkülöző vendégek a harmadik etapban ugyan közelebb férkőztek, ám a kipontozódásokból nem jöttek ki jól, Garda Krisztinát és Szilágyi Dorottyát is elveszítették. S tekintettel arra, hogy értékesített ötméteres után Gurisatti Grétát fegyelmezetlensége miatt végleg kiállították, még nehezebb helyezben voltak a vendégek, aki küzdöttek így is becsülettel, de az UVSE nem engedte ki a kezéből a győzelmet.
 
Hazai oldalon kilencen is lőttek gólt, Keszthelyi-Nagy Rita és Faragó Kamilla hármat-hármat, míg újvárosi oldalon Szilágyi Dorottya négyet, Gurisatti Gréta hármat, Garda Krisztina pedig kettőt, ami jól jelzi, mennyire is hiányoztak ők a végjátékból csapatuknak. Tekintettel arra, hogy a bajnoki finálét majd az alapszakasz első két helyezettje vívja, roppant fontos meccset nyert ez UVSE - a Dunaújváros nehéz, de nem reménytelen helyzetbe került.
 
E.ON Női OB I, alapszakasz, 9. forduló 
 
UVSE-Hunguest Hotels-Dunaújvárosi FVE 16-13 (5-4, 5-3, 2-3, 4-3)
Gólszerzők: Keszthelyi-Nagy 3, Faragó 3, Mácsai E. 2, Hajdú 2, Rybanska 2, Ábel-Antal, Aubéli, Peresztregi-Nagy, Szegedi, ill. Szilágyi 4, Gurisatti 3, Garda 2, Mucsy 2, Szellák, Mahieu


vj-20220119-0071.jpgForrás: waterpolo.hu