Az UVSE a Vasast győzte le a Komjádi Kupa elődöntőjében

Legutóbb a Vasas nyerte a Komjádi Kupát (a tavalyi kiírást nem tudták befejezni), akkor a csapat tagja volt Bencz Rolf, aki most már az UVSE játékosa. Ő lőtte csapata harmadik gólját a meccs elején, az UVSE összességében egy 4-0-s rohammal indított. Ekkor úgy tűnt, hogy sima lesz a meccs, de szép lassan visszakapaszkodott a Vasas, Magyar Bence második góljával a második negyed második percében 7-6-ra jött fel Bóbis Máté csapata.

Az egyenlítésért is támadhattak a „házigazdák", de egy pontatlan lövés és egy támadóhiba után az UVSE szerzett újabb gólt, amit meg is fejelt nem sokkal később (Molnár Erik lőtte be), 7-7 helyett 9-6. Vigvári Vince is megszerezte aztán második gólját, majd egy nagyszerű passz után húzta be a labdát Eppel Barnabás - így már a nagyszünetben „végeredményszagú" eredmény állt a táblán, 11-6.

Fordulás után Vadovics Viktor révén próbált zárkózni a Vasas, a balkezes játékos többször is centerből volt eredményes a meccsen, ezzel együtt jobban védekeztek a csapatok, Prágay Botond és Korom Dániel teljesítménye is feljavult.

A zárószakaszban okosan őrizte és növelte is előnyét a legutóbb bronzérmes UVSE (akkor épp a Vasas győzte le meglepetésre a lilákat az elődöntőben), amely így az aranyéremért csatázhat vasárnap, 16 órától.

UVSE Hunguest Hotels-Vasas SC 17-10 (6-4, 5-2, 1-2, 5-2)
Gólszerzők
: Kardos A. 4, Vigvári Vince 2, Belényesi 2, Molnár E. 2, Bencz 2, Tamás K. 2, Aranyi, Vámosi, Eppel, illetve Vadovics 4, Magyar B. 2, Bóbis B. 2, Sipos Botond, Pardi


vj-20210320-0029.jpg


vj-20210320-0054.jpg

Forrás: waterpolo.hu

Fotó: Varga Jennifer