Az UVSE az Euro Kupában küzdhet tovább

Bajnokok Ligája C csoport:

A Hajós-uszodában bravúrosan kezdett az UVSE az előző idény Euro Kupa-győztese ellen, hiszen Baksa Vanda duplájával, Aubéi Tekla és Szücs Gabriella találataival, jó védekezéssel, Magyari Alda védéseivel a 15. percben 4-0-ra vezetett. A folytatásan sem volt gond sokáig, hiszen 7-3-as volt az előny - ekkor azonban jött egy olyan hullámvölgy, mint legutóbb az Eger elleni bajnoki elején, így négy perc sem kellett a görög ellenfélnek, hogy egyenlítsen. 

Benczur Márton nem véletlenül fogalmazott úgy, hogy fiatal csapata rapszodikus még - az utolsó, mindent eldöntő negyedben mindenesetre kellő energiával csapott bele. A vérszagot érző rivális nem bizonyult könnyű ellenfélnek, de Szegedi Panni, Faragó Kamilla és Hajdú Kata villant, hátul ismét összeállt a retesz - ezeknek hála 10-8-as győzelem lett a vége! Mint az UVSE esetében legutóbb is láthattuk, a csapatmunka maximális diadala volt a siker kulcsa, és sokat, nagyon sokat érhet!

A második játéknapon aztán az UVSE kikapott a spanyol Mediterranitól, de még továbbléphet.

Bár az UVSE és Mediterrani összecsapása 5-5-ig fej-fej mellett haladt, hol az ezúttal is csapatjátékkal operáló Benczur Márton együttese, hol a spanyol rivális vezetett. Innen azonban produkáltak egy 4-0-s szakaszt a leblokkoló mieink ellen a vendégek, és eldöntötték, végül 9-6-ra megnyerték a csatát.

A vasárnapi záró napon a második helyért harcolhatott az UVSE és a másik görög alakulat, a légiósokkal megerősített Glyfada. Sajnos a vendégek kezdetek jobban, sokkal jobban, hiszen 4-0-val nyitottak... Ezúttal nem sikerült. A fiatalok mentek tovább becsülettel, de a rutinos glyfadai játékosok nem hagyták közelebb férkőzni az UVSE-t, előnyüket jól menedzselve nyertek 11-7-re.

Avagy az UVSE is az Euro Kupában küzdhet tovább.


UVSE - Ethnikos 10-8 (3-0, 1-1, 3-6, 3-1)

Gólszerzők: Baksa 2, Peresztegi-Nagy 2, Aubéli, Mácsai E., Szücs, Faragó, Szegedi, Hajdú, ill. Borisova 3, Kontoni, Katsimpri, Chatzikyriakaki, Benekou, Kanetidou


UVSE - Mediterrani 6-9 (1-1, 3-2, 1-3, 1-3)

Gólszerzők: Peresztegi-Nagy 2, Hajdú, Szücs, Faragó, Szegedi, ill. C. Espar 2, Prats 2, Crevier, Bakoc, Dalmases, Crespi, Lizotte

 

UVSE – Glyfada 7-11 (1-4, 1-1, 2-4, 3-2) 

Gólszerzők: Baksa 3, Faragó 3, Szegedi, ill. Ninou 3, Kontogianni 3, Wolves 2, Fountonou 2, Koolhaas

bl.jpg

bl2.jpg

bl3.jpg