Bajnok a fiú gyermek csapat!

FIÚ GYERMEK ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG FINAL 8

UVSE-VASAS 13:5

UVSE-FTC 8:7

BVSC-UVSE 6:11

"Hétvégén rendezték a gyermek bajnokság nyolc csapatos döntőjét a BVSC otthonában.
Első meccsünket a Vasas csapatával vívtuk. Az alapszakaszban ugyan mindkét alkalommal nyertünk, de meglepetésre képes együttes lévén, nagy figyelemmel készültünk ellenük. Maximális odafigyeléssel kezdtünk, már az első negyedben jeleztük, hogy a mai napon csak mi győzhetünk. Öt gólos vezetés után talált magára ellenfelünk, és bár volt néhány szép találatuk és nem adták fel, fokozatosan tovább növeltük előnyünket. Szinte tökéletes játékot nyújtottunk, fantasztikus volt látni, hogy a játék minden terén milyen kreatívan és pontosan játszottunk.
Másnap már jóval erősebb ellenállással találkoztunk a ferencvárosi csapat részéről. Nagyon kellemetlen, kemény és agresszív szoros emberfogást kellett feltörnünk, ami rendkívül sok energiát felemésztett. Félő volt, hogy idő előtt elfáradunk, de bíztam abban, hogy az alapszakasz meccsekhez hasonlóan megoldjuk és lesz néhány extra teljesítmény, ami átlendíti a csapatot a nehézségeken. Ahogy fogyott az energiánk, úgy csökkent a koncentráció, de ezek a jelek ellenfelünknél is egyre erősebben jelentkeztek. Tulajdonképpen csak az utolsó percben derült ki, hogy melyik csapat bírja jobban fejben. Az FTC időkéréses fórját egy szemfüles helyezkedéssel kivédekeztük, melyből fordultunk és kiállítást szereztünk. A mi emberelőnyünk 7 másodperccel a vége előtt utat talált a ferencvárosi kapuba, így fantasztikus győzni akarással megnyertük az elődöntőt.
A döntőben saját uszodájukban az a BVSC fogadott bennünket, akik az alapszakaszban mindkét alkalommal 5-6 góllal, gond nélkül legyőztek minket. A kezdés kísértetiesen hasonlított ezekhez a meccsekhez, tompán és enerváltan játszottunk. Elöl helyzetig nem jutottunk és a védekezés is kaotikus volt. Szerencsére a végén azért mégis akadt valaki, aki  megmentette a csapatot egy kapott góltól. A második negyedtől ez az akarás lendítette át a csapatot ezen a bénultságon. Tudatosabb és pontosabb támadásokat vezettünk, egyre magabiztosabban lőttünk, míg a BVSC játékosai bizonytalanabbá váltak. Védekezésünk átlőhetetlenné vált, melyben óriási szerepet vállalt Király Csabi, aki az egész hétvégén 70 százalék körül védett. Volt még néhány fellángolása ellenfelünknek, becsülettel harcoltak, de a vége mégis igazi örömjáték lett.

Nagy dicséret jár csapatomnak, mivel ezt az évet Magyar Kupa győzelemmel kezdték, és bajnoki győzelemmel zárták, keretbe foglalva a szezont. Elviseltek engem, az állandó hajtást, a sok kritikát és kiabálást, a folyamatos feszített tempót. Nagyon örülök annak, hogy bár sokszor láttam az arcokon a kritikák miatti elkeseredést, mégis újult erővel és kitartással állták a sarat, folytatták a munkát. Bízom benne, hogy az eredmény adta öröm feledteti mindezt. Köszönöm egész éves munkátokat!!!
Köszönöm a szülőknek, hogy partnerek voltak ebben, segítették a gyerekeket és ezáltal engem is!
Köszönöm kollégáimnak a segítséget és a klubnak, hogy profi módon készülhettünk a rájátszásra!"-nyilatkozta Németh Zsolt vezetőedző.


HAJRÁ UVSE!!!