Benu Női Kupa - Sopronban lesz a négyes döntő

A Szentes a tatabányai 9-8-as győzelmet követően esélyesként várta a hazai összecsapást - nos, Matajsz Márk csapata nem hibázott, magabiztosan győzött, így bejutott az elődöntőbe.
 
Az UVSE ötgólos előnnyel utazott a Népligetbe, ahol az első negyedben jelezte, nem szeretne asszisztálni egy páratlan bravúrhoz. 3-0-ra nyerte azt a szakaszt Benczur Márton csapata, így összesítésben már nyolcgólos előnyre tett szert. Fel-feljött az FTC aztán egy gólra többször is, de ennél közelebb nem sikerült kerülni, az UVSE ott van a négy között.
 
Az Eger a Szőnyi úton 8-6-ra nyert, így nagy izgalmakat ígért a felek hevesi ütközete. A harmadik percben 2-0-ra vezetett a BVSC, így rögvest egálnál tartottunk, de az Eger még az első negyedben egyenlített. Kevés gól esett a meccsen, a nagyszünetben 3-3 állt az eredményjelzőn. Innen még bármi elképzelhető volt, de a hazaiak a harmadik negyedben elléptek ismét kettővel, így nagyon nagy hajrára lett volna szüksége a BVSC-nek. És majdnem összejött nekik a 4-0-s bravúrroham! Labdája volt az 5 méteresekhez Petrovics Mátyáscsapatának, de az utolsó percben egy támadóhiba és egy Kiss Alexandra-védés meghiúsította ezt - négy között az Eger.
 
A sorozat négyes döntőjét december 18-19-én Sopronban rendezik.
 

FTC-Telekom Waterpolo-UVSE-Hunguest Hotels 6-9 (0-3, 4-2, 1-1, 1-3) 
Gólszerzők: Dömsödi 2, Kövesdi, Koopman, Illés A., Vályi V., illetve Rybanska 3, Szegedi 2, Ábel-Antal, Szücs, Keszthelyi-Nagy, Faragó K.


Forrás: waterpolo.hu