Csapatorvosunk tájékoztatója

Kedves Szülők, Gyerekek, Sporttársaink!


Egyesületünk női csapatának orvosa, dr. Buday Zoltán a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban megosztotta velünk azokat az ismereteit, gondolatait melyeket legfontosabbnak tart jelen helyzetben.


Pánik, félelem, rettegés helyett a felkészült és felelősségteljes viselkedést ajánlom mindenkinek.
Az élelmiszerek felhalmozása helyett vitaminokat, propolist, mézet, echinaceat vásároljatok és fogyasszatok.
A megszokott hétköznapi teendőiteket végezzétek ugyanúgy, mint a járvány kitörése előtt.


Amennyiben bárki lázas, torka fáj, köhög úgy semmi esetre se menjen közösségbe, maradjon otthon.

Amennyiben ki kell mozdulnia otthonról javaslom a maszk beszerzését. Most ezt tartom a legfontosabbnak, mellyel megvédhetem magam és a környezetemet a súlyosabb következményektől.
A maszk viselését panaszmentes esetekben pillanatnyilag nem tartom szükségesnek.


Amennyiben valaki a vírusfertőzés jeleit véli felfedezni magán, maradjon otthon, edzőiteken keresztül vegyétek fel velem a kapcsolatot, lehetőségem szerint igyekszem segíteni.

A vírusfertőzés ellen nem véd, de a Pneumovax védőoltás hatásos a bakteriális tüdőgyulladás felülfertőzés megelőzésében.

Ezt a készítményt a háziorvos felírja, beadja, patikában kapható. Ha kell ebben tudok segíteni, ugyancsak edzőiteken keresztül keressetek. Én beoltattam a családomat.


Kerüljétek a felesleges egymással történő kontaktokat. (kézfogás, ölelés, puszi, egymás poharából, italtárolójából való ivás)

Gyakoribb kézmosás szappannal, kézfertőtlenítővel.


Vírustesztet tünetmentesen csináltatni értelmetlen, tünet esetén vagy a környezetedben ismersz fertőzöttet a legközelebbi kórház infektológiai osztálya elvégzi.

Reméljük, hogy a fenti néhány gondolattal felkészültebben és felelősségteljesebben tudja mindenki kezelni az előttünk álló időszakot.

Budapest, 2020. március 12.

UVSE Vízilabda Sportegyesület
Elnöksége