Döntetlen az EURO-KUPA I. mérkőzésén

Az egri Bitskey-uszodában a várakozásoknak megfelelően kiélezett, hullámzó meccset vívtak a felek. A felettébb aktív és eredményes Szilágyi Dorottyavezérletével 4-2-re, 6-4-re, majd 8-5-re vezetett Sike József együttese, amelyben Kiss Alexandra ötméterest is hárított - ám az UVSE mindig képes volt újítani. Tiba Panna, Faragó Kamilla, majd Mácsai Eszter hozta fel egy gólra csapatát, így 10-9-ről indult a záró felvonás.
 
Ebben Borsi Ilona növelte a hazai előnyt, Kiss Alexandra újra nagyot védett, majd kettős fórban is jól zárt a hevesi retesz. Továbbra is rendkívüli volt az iram, feljegyezni is alig lehetett a történéseket, le a kalappal a két csapat előtt.
 
Peresztegi-Nagy Kinga időkérés után szépített, majd blokkolás után az ezúttal is pazarul pólózó Tiba Panna egyenlíteni is tudott. A nagyot hajrázó UVSE Peresztegi villanásával vezetni is tudott, Weston Eve 49 másodperccel a vége előtt jobb szélről egyenlített. Egy kontrafault és időkérés után a győzelemért támadott az Eger, de újabb kontra mindent eldöntött - avagy minden a Hajósban 12-12-ről indulnak majd a felek. 

Benczur MártonIgazságos döntetlen született, nem dőlt el semmi, egy közönségszórakoztató, minőségi vízilabdát láthattak a szurkolók.

Tigra ZF Eger – UVSE 12-12 (3-2, 3-2, 4-5, 2-3) 
Gólszerzők: 
Szilágyi D. 6, Borsi 2, Jancsó, Molnár D., Weston, Czigány, ill. Tiba 3, Mácsai E. 2, Faragó 2, Peresztegi-Nagy 2, Aubéli, Baksa, SzegediForrás: waterpolo.hu