Döntőben az UVSE

A bajnoki döntőbe jutás volt a tétje az UVSE és az FTC összecsapásának, ennek megfelelő feszültség kísérte a csatát. Azt a csatát, amelyet egyértelműen a házigazda kezdett jobban a Hajós-uszodában: 4-1-es első negyed adta meg az alaphangot, köszönhetően az UVSE határozott védekezésének, Magyari Aldakiváló teljesítményének.
 
A zöld-fehérek próbáltak feljebb zárkózni, Illés Anna vezérletével, hatalmas melóval csökkentették a különbséget, s végül 1:20-szal a vége előtt egy találatra megközelítették ellenfelüket. Az egy pont is nagyon étékes lett volna a Fradinak, de nem jött össze, hiszen a hazaiak nem engedték ki a kezükből a mérkőzést - sőt még két gólt szereztek (az egyiket a parádézó Magyari Alda). Az említett Illés mellett ki kell emelni az UVSE-ben Rybanska Natasa és a fiatal Hajdú Kata pazar játékát, és persze a csapatát összefogó Keszthelyi-Nagy Rita teljesítményét.
 
AZ UVSE ezzel a győzelemmel már biztosan itt van a bajnoki fináléban - hogy ki lesz az ellenfele, az utolsó fordulóban dől el.


Benczur Márton: 

Lehet hogy jobban játszottunk, a végén mégis mondhatjuk, hogy a szerencsésebb csapat győzött. Néha nem értem, hogy a kapunk előtt, hogy nem ment be a kapuba a labda. Nem voltam a nyugalom szobra. 

Mindenesetre gratulálok a Fradinak, le a kalappal előttük, csak a dícséret illeti a csapatát. A lányoknak is gratulálok, mert úgy éreztem sikerült csapatként küzdeni. Biztos voltam, hogy ez a mai meccs sem lesz könnyű diadalmenet. Ezt a meccset mindenki élvezhette ami nagyon jó a magyar vízilabdának. 


Forrás: waterpolo.hu

Fotó: Palágyi Barbara