E.ON NŐI OB I: Nem sikerül a Fradi ellen

 

Benczur Márton vezetőedző azt emelte ki, hogy a felek nyilvánvalóan folyamatosan fejődnek, így a meccseken reményei szerint bármi megtörténhet. Mint fogalmazott: „Az egymás elleni meccseinket háromszor láttam, megvoltak a lehetőségeink, ám kritikus pillanatokban nem vettük át a vezetést. Érdekes sakkjátszmák ezek."
 
A hiányzókat egyértelműen az UVSE oldalán nem voltak képesek megfelelően pótolni - ezt bizonyította például az első félidőben lőtt mindössze két gól. Mert hiába vezetett Peresztegi-Nagy Kinga találatával a vendég együttes, az FTC hamar fordított: Kuna Szonja, majd fórból Dömsödi Dalma lőtt gólt az amúgy jól védő Magyari Alda kapujába. A másik oldalon Neszmély Boglárkaezúttal is rendkívül magabiztosan védett, büntetőt is fogott, igaz, nem kis blokkokkal segítették társai. A második negyedben nyílt az olló, hiszen Pőcze Panna és Máté Zsuzsanna góljaira nem érkezett válasz, Benczur mester időkéréssel igyekezett rendet tenni a fejekben. 

Varró Eszter szép centergóllal szépített ugyan, de Estelle Millotemberelőnyből, Gurisatti Gréta akcióból köszönte be, így alakult ki a 6-2-es félidei állás.
 
Térfélcserét követően sem változott a forgatókönyv, a pazarul védekező zöld-fehérek kézben tartották a meccset. Varró Eszter centerben ügyeskedett ugyan, Mácsai Eszter értékesítette a büntetőt, de Dömsödi és Kuna egyaránt második gólját szerezte, így már 8-3 állt a táblán. Az FTC hamar elveszítette a kipontozódó balkezesét, Leimeter Dórát, de mindez ezúttal nem számított. Nem számított, mert az FTC nem engedte közelebb ellenfelét, Tiba Pannagóljára például Simon-Illés Anna hamar válaszolt.
 
A 9-4-ről induló záró menetben sok kérdés nem maradt, az UVSE talán lélekben is feladta, így tovább nőtt a különbség. A vége 13-6 lett, magabiztosan győztek a hazaiak. Mindez azt jelenti, hogy a Dunaújváros mellett az FTC maradt százszázalékos a bajnokságban.
 

FTC-Telekom – UVSE 13-6 (2-1, 4-1, 3-2, 4-2) 
Gólszerzők:
 Kuna 3, Gurisatti 3, Dömsödi 2, Máté 2, Pőcze, Millot, Simon-Illés, ill. Tiba 2, Mácsai E., Varró, Peresztegi-Nagy, Hajdú

Benczur Márton értékelése a mérkőzést követően: 
Gratulálok a Fradi együttesének, kettőssek az érzéseim, mert ami csináltunk lövőteljesítmény gyanánt, vagy védekezésben az nagyon gyenge volt. 
Párhuzamosan meg, hogy ennyi helyzetet kialakítunk az nagyon jó dolog. 
Lehet, hogy megzavarodtunk, nem tudom. Nagyon jó ellenfél ellen kellett volna bizonyítanunk. 
Butaságokat csináltunk, a vereség az enyém, én készítem fel a csapatot. Ha nyerünk, akkor az a lányok érdeme lesz. 
Gratulálok a Fradinak. 


Forrás/Fotó: waterpolo.hu