EB 2020: MEGDOLGOZTAK ÉRTE - ÖVÉK A BRONZÉREM!

No, igen. Az, hogy jó csapatunk van, reményteljes, az olimpiai ciklus végére igazán összeálló csapatunk, az nem vitás. „Ezen nem változat, hogy harmadik vagy negyedik helyen zárjuk az Európa-bajnokságot" - hangzott a jogos felvetés a kezdés előtt. De azért érmet kézbe venni ugye... Főleg nekik, akik miként fogalmaztak: „Negyedik helyekkel tele a padlás..."

Ennek szellemében jól indult. Az elődöntőben ujjsérülést, szakadást szenvedő Gurisatti Gréta nélkül (aki már túlesett a műtéten, van remény arra, hogy ott legyen a márciusi, trieszti olimpiai selejtezőn) 3-1-gyel nyitottunk: Parkes Rebecca kiharcolt, Keszthelyi Rita belőtte a büntetőt, majd van der Sloot válasza után Szilágyi Dorottya és Keszthelyi volt eredményes. Igen ám, de sajnos jött a rövidzárlat, még az első negyedben, zsinórban négy holland akciógól, s máris futni kellett az eredmény után.

A második menetben Vályi Vanda harcolt ki ötöst, amit Szilágyi lőtt be, de ezen kívül szenvedtünk a szorításban, a fóroknál meg lőttük a kapufákat rendesen. Gangl Edina tartotta az eredményt, aki háromszor védett nagyot emberhátrányban, a negyediknél már azonban ő is tehetetlennek bizonyult. Sőt Stomphorst góljára Megens is lőtt egy akciót - erre válaszul Parkes kotort be szokása szerint egy kipattanót.

Térfélcsere után Wolves mélyítette az árkot (5-8), á, ezt követően feltámadt a csapat. A tarthatatlan centerünk, Parkes szépített, majd Rybanska Natasa megúszás után volt eredményes, Leimeter Dóra pedig a szokásos balosát engedte el. Két holland fórt védekeztünk ki, Keszthelyi a kapuban blokkolt ki egyet, majd Leimeter időkérés után mattolta Willemsz kapust. Avagy egy huszáros 4-0-val átvettük a vezetést a záró játékrész előtt.

 

Ebben három kivédekezetett emberhátránnyal nyitottunk (megint Keszthelyi blokkolt!), de elöl elakadtunk. Gangl tartotta formáját, tartást adott hátul, ami alaposan összerántotta a védekezést. Teltek-múltak a percek, nőtt a feszültség, amikor 2:10-zel a vége előtt emberelőnyben Bíró Attila időt kért. Érezte, ha sikerült 10-8-ra ellépni, az rendkívül sokat érhet. És Illés Anna bevágta! A hátralévő időben higgadtan játszva ért révbe a csapat, joggal lett övé a bronzérem! Teljes joggal zúghatott, zúgott a "Szép volt, csajok!" Iszonyatosan megérdemelték, na!

 

34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA

NŐK

A 3. HELYÉRT

MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 10-8 (3-5, 2-2, 4-1, 1-0)

Vezette: Nicolosi (olasz), Koryznia (lengyel)

 

Magyarország: Gangl - Szilágyi 2, Máté, Vályi, Parkes 2, Keszthelyi 2, Garda. Csere: Illés 1, Leimeter 2, Gyöngyössy, Rybanska 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

 

Gratulálunk a Női válogatottnak és játékosainknak!!

 

Forrás:mvlsz.hu