Egy jó mérkőzésen a Honvéd tudott hajrázni.

A kora délutáni, harmadik fordulóból elhalasztott összecsapáson a kissé nehézkes időszakot élő Honvéd látogatott az UVSE-hez, ahol több mint négy percet kellett várni az első gólra, amelyet Ekler Zsombor jegyzett emberfórból. A második negyedbeli gyors gólváltás után egalizáltak a hazaiak, ám Szivós Márton tanítványai a játékrész második felében újabb két góllal kerültek előnybe, amelyet aztán foggal-körömmel igyekeztek őrizni. Az újpesti rohamok az egy gólra történő felzárkózásig vezettek, a negyedik felvonásban azonban a kezdeti állóháborúból a Honvéd ébredt előbb, és három perc alatt három góllal eldöntötte a találkozót. A vendégeknél Benjamin Hessels négyszer is beköszönt, a maradék hét gólon hét játékos osztozott.

UVSE–Endo Plus Service Honvéd 7–11 (0–1, 2–3, 4–3, 1–4) 


Vincze Balázs:

Gratulálok a Honvédnak! A győzelmüket nem veszélyeztettük, de szorosan kapaszkodtunk rájuk. Végig sikerült szorosban tartani a mérkőzést. A fizikai fölény azonban nyilvánvalóan kiütközött. Az elkövetkező mérkőzésekre vonatkozóan úgy látom van esélyünk pontokat szerezni, elhisszük már, hogy van esélyünk. 

Az út amin az elmúlt másfél hónapban végigmentünk, szükséges volt, hogy olyan mentális állapotban legyünk, ami reményt ad. Forrás:waterpolo.hu

Fotó: Palágyi Barbara