Elvesztett pontok egy nagyon jól játszó KSI ellen

 

Szőnyi út, BVSC uszoda 2023. február 11. 14.00 óra
UVSE I.   -  KSI   7-7 (3:1,1:1,3:3,0:2)
Góllövők: Both-Buracu Alexander 2, Jeges Tamás 5

Kis József:

Sajnos az előző mérkőzések mérlegének tudatában és egy nagyon jó kezdéssel – 3:0 – elkényelmesedett a játékunk. Figyelmetlen és a fegyelmezetlen védekezésünk felhozta ellenfelünket, akik minden hibánkat kihasználták. Elgondolkodtató, hogy ma (is) csak ugyanaz a két játékosunk szerzett gólt, gólokat, a többiek csak gyenge statiszták voltak ezen a mérkőzésen. Elsősorban az emberelőnyök kihasználásán kell javítanunk, ami csak úgy valósulhat meg, ha mindenki, aki játéklehetőséget kap, él is vele, és a helyzetek befejezését felvállalja, nem hárítja át a felelősséget másra. Gyenge, bátortalan megoldásokkal nem lehet senki eredményes, nem tudja segíteni csapata eredményességét. Volt ma olyan játékosom  
– rendszeresen kezdőként szerepel – akinek óriási védekezési hibáiból ma minimum két gól is kaptunk, de sajnos a cserepadon nem volt olyan gyerekem, aki megfelelően helyettesíteni tudta volna a nagyon indiszponált társát. 
Sajnálom, hogy nem kapott több játékosom ma lehetőséget, de elsősorban az edzéseken nyújtott teljesítménnyel lehet kivívni a csapatba kerülést, semmiképp sem „járandóság” a mérkőzéseken való szereplés. 
Egy szülői megjegyzésre reagálva: „ a mérkőzés utáni negatív edzői kritika nem vonatkozott gyermekemre, hiszen ő nem játszott”. Nagy tévedés, mert mindenki részese a sikernek és a sikertelenségnek is, ha meg nem volt tevékeny részese a játéknak, annak mindig oka van, ami elsősorban a heti teljesítményben, hozzáállásban keresendő.