Győzelem Egerben

A kiegyenlített első negyed után egy 0-3-as szériával roppantotta meg az egriek ellenállását az UVSE, amely végül hat gólt lőtt a második játékrészben, és így 8-4-re vezetett félidőben – nem rossz eredmény a bajnok otthonában (már amennyire a jelenlegi egri gárda felállása, de leginkább ellenállóképessége emlékeztet a tavasszal általános meglepetésre aranyérmet szerzett együttesre). 

Miután Baksa Vanda akciógóllal indította a harmadik részt, sokan úgy gondolták tán, hogy 4-9 után nem lesz visszaút, ám ekkor picit összébb kapták magukat a hevesiek, és Rebecca Parkes centergóljával már 7-9-nél tartottak két perccel a negyed vége előtt. Mielőtt azonban még forróbbá vált volna a hangulat, Hajdú Kata egy előnygóllal megtörte az UVSE csaknem hatperces gólcsendjét, 45 másodperccel később pedig Szegedi Panni akcióból alighanem az egrieket törte meg. A lejtőn pedig nem volt megállás: még a hátralévő 53 másodpercbe belefért egy kihagyott egri ötös, majd Irmes Rozália újabb akciógólja, azaz 7-12 után nem maradt túl sok nyitott kérdés a zárórészre, az újdonsült kupagyőztes magabiztosan hajózott hazáig a három ponttal.

MOL Női Ob I, 9. forduló

Tigra ZF-Eger–UVSE 10-14

 

Benczur Márton: 

Rapszódikus mérkőzés volt, gyönyörű megoldások, majd nehezen értelmezhető hibák. Kissé év végi hangulatot éreztem. Örömmel jövünk ide, nem véletlen, hogy az Eger nyert már bajnokságot. Azt gondolom, hogy a hibák ellenére kézben tudtuk tartani a mérkőzést. 

 

 

 

 

 

 

Forrás: waterpolo.hu

Fotó: egrivizilabda.hu