Győzelemaz EURO-KUPA II. mérkőzése előtt

Talán mondhatjuk, természetes, hogy ezúttal is végletekig kiélezett partit játszottak, amely az utolsó pillanatokig nyílt volt. A forgatókönyvet eleinte Sike József csapata írta, hiszen mindig képes volt vezetést szerezni, sőt 4-4 után Czigány Dóra dupla akciógóljával, és Parkes Rebecca találatával háromgólos előnyre tett szert. A nagyot küzdő hazaiak 8-nál érték utol ellenfelüket, de a vezetést továbbra is a hevesiek szerezték meg. A rendületlenül egyenlítő, az ötgólos Szegedi Panni elsőrangú játékával előrukkoló UVSE aztán 2:26-tal a vége előtt Szücs Gabriella villanásával (szabaddobás) vezetett először. És miután a fennmaradó időben nem született több gól, így például Magyari Aldavédte hátrányban Szilágyi Dorottya lövését, Benczur Márton csapata nyerte a rangadót.


UVSE - Tigra-ZF-Eger 12-11 (2-3, 3-4, 3-2, 4-2)
Gólszerzők: Szegedi 5, Mácsai E. 2, Szücs 2, Faragó, Peresztegi-Nagy, Tiba, ill. Czigány 3, Szilágyi D. 3, Weston 2, Parkes, Kékesi, Szellák
 

Benczur Márton: 

Fantasztikus mérkőzés volt, igazi egylabdás mérkőzés volt. Nyilván voltak szituációk amiket jobban is megoldhattunk volna, de had legyek elfogult és úgy érzem megérdemeltük ezt a mai győzelmet. Ne kérdezd meg hogy nyertünk meg ezt a mai meccset, mert azt nem tudom, de valahogyan sikerült. 

A többiek munkája is nagyon hasznos volt a mai napon. Le a kalappal a csapatom előtt, és köszönöm a nézők nevében is az élményt. 

 

 

Forrás: waterpolo.hu/UVSE