Idén sem maradhat el a Karácsony


Az Újpest FC minden évben a szurkolók segítségével karácsonyi gyűjtésbe fogott az országhatáron belül vagy éppen azon kívül élő, szegény sorsú gyerekeknek és családoknak. Az adományokat mindig személyesen, játékosokkal egyetemben vittük el, és ott töltöttünk egy napot, játszottunk, fociztunk és az egész települést vendégül láttuk.

Ebben az évben a pandémia felülírta az utunkat, de talán még nagyobb szükség van a segítségre a járvány miatt a családoknak, mint eddig.

Sokan elvesztették a munkájukat az első hullámban, vagy most fenyegeti őket a Demoklész kardja, de a karácsony nem maradhat el.

Egy gyermeknek nem tudod megmagyarázni, miért nem kerül ajándék a fa alá, vagy lakoma az asztalra. Éppen ezért most nagyobb erőkkel próbálunk gyűjteni és partnerünkkel az UVSE-vel közösen csatlakoztunk az Újpest Önkormányzatának Adventi Ajándékgyár 2020 kezdeményezéséhez, melyet Bedő Kata alpolgármester szervez.

Csatlakozzatok ebben az évben is az adománygyűjtéshez, állítsatok össze egy cipősdoboznyi ajándékot és hozzátok be a Szusza Ferenc Stadion Megyeri úti 1-es pénztáránál lévő akkreditációs ablakhoz (érintésmentes leadás, csak tedd be az ablakon a csomagot) november 19-től minden nap reggel 8 és délután 7 óra között (1044, Budapest, Megyeri út 13.), vagy a Hajós Alfréd Uszodába a köpenyszárító részhez (női kabin mellett) (Margitsziget) hétköznapokon, reggel 8 és délután 7 óra között. Kérünk benneteket, hogy az egészségügyi előírásokat mindenképpen tartsátok be, maszk viselése kötelező.

Pár fontos tudnivaló
Hogyan készíthetek ajándékot?
Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, s a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal.

Mit tegyek a cipősdobozba?
Cipősdoboz ajándékodba bármit tehetsz, aminek egy gyerkőc örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szabhat határt, na és persze a doboz mérete!

Dobozod tartalmazhat
• mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
• játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),
• higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet ( cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)
• íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket ( füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)
Van, amit ne tegyek bele a dobozba?
Arra kérünk mindenkit, ne ajándékaitokba ne tegyetek:
• agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, pc-játékot
• konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt
• törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.)
• gyógyszereket
• sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat

Hogyan csomagoljam be a dobozom?
Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztószalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: "fiú 12″ vagy "lány 8″.

Hova kerülnek az ajándékok?
Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat újpesti rászoruló és hátrányos helyzetű családok és gyermekek kapják.

Az adományokat december 6-ig várjuk, majd ezeket a futballistákkal és vízipólós srácokkal együtt átvisszük az önkormányzat Adventi Ajándékgyűjtő pontjához, ahonnan az alapítvány eljuttatja az újpesti rászoruló́- és hátrányos helyzetű̋ családokhoz.

Az adományozásban természetesen mindkét csapat aktívan részt vesz.

Köszönjük a segítségeteket, hajrá Lilák, hajrá, Újpest!