Két külön sportág, de a lila szív közös!


Az Újpest FC is hasonló utat járt be, mint mi, ők 2011-ben váltak külön az anyaegyesülettől, az UTE-tól.

Saját utánpótlás bázisukat folyamatosan építik. A kiemelt utánpótlás bajnokságok korosztályaiban vezetik a tabellát.

Mindkét csapat más sportágban nyújt maradandót szurkolóinak, az egyik a füves pályán, a másik pedig a medencében zajlik, de egy dolog közös bennünk: szívünk a lila-fehér színekért dobog.

Ezért találtuk fontosnak azt, hogy a jövőben segítsük egymás munkáját, jó ügyek mellé közösen álljunk fel, közösen dolgozzunk a szurkolókért, és Újpestért.

Vincze Balázs (UVSE – szakmai igazgató/férfi szakág)
Örömömre szolgál, hogy Újpest két patinás szakosztálya, azonosan gondolkodik. A versenysport mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk az utánpótlásra, a gyerekek sportba integrálására. Bízom benne, hogy együttműködésünk révén a két sportág szurkolói és szimpatizánsai, újra együtt buzdítják majd csapatainkat, mint a feledhetetlen BEK győzelem idején!

Berta Csaba (Újpest FC – ügyvezető igazgató)
Úgy gondolom, ez egy újabb lépés az egységes Újpestért, az újpesti sportért. Az újpesti vízilabda ugyanolyan mérföldkő a magyar sporttörténelemben, mint a futball, míg nekünk volt Szusza Ferencünk, Göröcs Jánosunk, Benénk, addig nekik Halassy Olivér, Gyarmati Dezső, és persze Benedek Tibor, de ez csak a teljesség igénye nélkül, hiszen mindkét csapat ontotta magából a remek játékosokat. Örülök neki, hogy a két klub egymásra talált, és nagyon bízom abban, hogy együtt többet tehetünk az újpesti sportért és az utánpótlásért.