Kiélezett mérkőzésen a Dunaújvárosnál az előny

Az UVSE igyekezett mindig előbbre járni, de a Dunaújváros tapadt, a küzdelem a várakozásoknak megfelelően öldöklő volt a Hajós medencéjében. 2-2-es első negyed, 3-3-as második negyed, nem volt különbség a felek között.
 
Benczur Márton csapata a megszokott csapatjátékkal vezetett 5-3-ra, majd 5-5 után 7-5-re, 8-6-ra, miközben átellenben Garda Krisztina vitte a prímet, aki a minden hangszeren játszó, büntetőt kiharcoló Dobi Dorina megmozdulást koronázta meg a harmadik negyed végén góllal, ezzel lett 8-7 a táblán.
 
A záró negyedben Szabó Nikolett akciógóllal ismét kiegyenlítette a Dunaújváros hátrányát, avagy Mihók Attila csapata igazolta, nem volt bizony véletlen a Bajnokok Ligája negyedik hely! Peresztegi-Nagy Kinga pontos lövése újra a hazaiakat juttatta előnyhöz, majd Magyari Alda védett fontos pillanatban emberhátrányban. Átellenben Laura Aarts is védett, tartva a vendégek esélyeit Egészen addig, amíg kihagyott helyzete után Mácsai Eszter szerzett remek akciógólt centerből.
 
Két perccel a vége előtt Szabó Nikolett villanása hozta vissza az újvárosi esélyeket, majd egy kontrafault után Mahieu Gereladine-ról állítottak ki, a fórból pedig Garda Krisztina egyenlített! És már csupán 1:13 volt hátra.
 
Hajdu Kata lövése nem talált utat a kapuba, jött egy páros kiállítás (Baksa Vanda-Mucsy Mandula), majd egy Magyari védés. Az UVSE 16 másodperccel a vége előtt időt kért, de a támadása aztán nem járt sikerrel, így 10-10 lett a vége. Azaz jöhettek az ötméteresek...

Ebben a műfajban idegesek voltak a csapatok, 5-5 lövő után 2-2 ment be, a ki-ki csatába végül a Dunaújváros volt a higgadtabb, s került így előnybe a két győzelemig tartó párharcban. Folytatás vasárnap 17 órától Dunaújvárosban.

Benczur Márton– Többször is megnyertük ezt a mérkőzést, ám Fortuna ezúttal nem velünk volt az ötöspárbajban. A vasárnapi meccsen sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk idegenben.


UVSE - Dunaújvárosi FVE 10-10 (2-2, 3-3, 3-2, 2-3) - ötméteresekkel 3-4
Gólszerzők: Faragó 2, Peresztegi-Nagy 2, Hajdú 2, Aubéli, Mácsai E., Szücs, Rybanksa, ill. Garda 5, Dobi 2, Szabó N. 2, Mahieu