Könnyű győzelem, de közel sem kiemelkedő játék

UVSE II.  -   Százhalombatta      17 – 4 (7:0,3:2,4:0,3:2)


Góllövők: Verebély Máté 2, Kovács Bálint 1, Király György 4, Both-Buracu Alexander 2, Kun Boldizsár Dabodi 2, Kriska Bendegúz 1, Jeges Tamás 3, Matlák Ádám 2

Kis József: Az idősebb korosztályos mérkőzésünk az előzetes eredmények ismeretében nem ígérkezett megoldhatatlan feladatnak, nem is volt az. Már az első negyedben „lenulláztuk” ellenfelünket úgy, hogy igazán nem nyújtottunk felejthetetlen teljesítményt. Nagyon sajnálom, hogy sokszor a gördülékeny csapatjáték helyett az egyénieskedő megoldások jellemezték a fiúk játékát. Még mindig a gólszerzés az egyedüli mérce a gyerekeknél, és ezért gyakorta megfeledkeznek a társakról, akik a jól felépülő támadásoknál sokkal jobb helyzetben fejezhetnék be az akciókat. De nem csak a támadásoknál akadtak gondjaink, a védekezésünk sem volt a már „megszokott” közel hibátlan. Elsősorban ellenfelünk nagyra nőtt, de képzetlennek tűnő centerével nem bírtak védőink, akik a szélekről nem kaptak kellő besegítést, így időnként kiszolgáltatott helyzetben szedték össze hibapontjaikat.
Tegnap – hétfőn – tartottuk „szakmai” beszélgetésünket a csapattal, ahol mindenki elmondhatta véleményét erről a mérkőzésről. Számomra örömteli, hogy közel azonos állásponton voltunk, tehát a hibákat is látják a fiúk, ez pedig fontos tényezője a fejlődésnek, amit mindannyian elvárunk magunktól.