EUROLIGA: Megvan a bronz

Az első félidőben elsősorban a támadójáték működött professzionális szinten, Benczur Márton csapata tíz gólt hozott összes. Fordulás után a hátsó alakzat is már-már tökéletesen összeállt, mindenki hozzátette a magáét ahhoz, hogy az Uralochka érdemeben ne tudjon beleszólni a meccsbe.

Az UVSE erejét feltétlen mutatja, hogy meglehetősen szomorú attitűd ide vagy oda, egy ilyen összecsapáson össze tudta szedni a védekezését, amelyhez ugye jó nagy adag akarat kellett. Ez az akart szép lassan megtörte az oroszokat, voltaképpen esély sem volt a szoros partira, amelyen Keszthelyi Rita négy góllal volt a legeredményesebb, s amelyen a nem százszázalékos Parkes Rebecca is szerzett három szép gólt, ugyanakkor egyértelműen a csapatjáték dominált. Nem véletlen nyilatkozta Antal Dóra, hogy „Egy percig sem fordult meg a fejünkben, hogy ma nem mi nyerünk!"
 
Az UVSE a szezonban magyar bajnoki aranyérmet, Magyar Kupa ezüstérmet és Euroliga bronzérmet szerzett!
 
Benczur Márton: - Természetesen csalódottak vagyunk, mert nem a bronzéremért jöttünk, de jó mérkőzést nyertünk nagyszerű ellenféllel szemben, amely az egyik legszebben játszó csapat a kontinensen. Megtiszteltetés volt ezeket a játékosokat edzeni - meglátjuk, mit hoz a jövő, de előfordulhat, hogy ennek a csapatnak ebben az összetételben ez volt az utolsó meccse.

UVSE-Hunguest Hotels-Dynamo Uralochka 15-10 (5-3, 5-3, 3-3, 2-1)
Gólszerzők: Keszthelyi 4, Parkes 3, Antal 2, Rybanska 2, Szücs 1, Baksa 1, Faragó K. 1, Telek 1, ill. Karimova 3, Panfilova 1, Zaplatina 1, Zelentsova 1, Lapteva 1, Bunakova 1, Kolkova 1, Bersenva 1Forrás: waterpolo.hu

Fotó: Kovács Anikó/mvlsz