Mindig megújulunk…. Jelentkezett egy újabb nagy generáció!

Sokan féltik egyesületünket attól, hogy időben vagy idő előtt távoznak, igazolnak át tehetséges sportolóink a hazai és nemzetközi klub-porondon élen lévő csapatokhoz. 

Az idén is megtörtént mindez, ezzel erősödhetett volna a borúlátók tábora, de egyesületünk erejét mi sem bizonyítja jobban, mint az idei Évzáró Ökörsütéses rendezvényen átadott érem és serleg mennyisége, annak minősége!

A felnőtt csapataink közvetlen utánpótlása is, de az azt követő korosztályok szintén remekeltek az elmúlt szezonban. Azonban most két olyan korosztály sikereiről szeretnék megemlékezni, akik eredményeikkel ámulatba ejtették a szakembereket, szülőket, a lila-sárga színekért rajongókat egyaránt. 

A területi bajnokságok két alsó korcsoportjában vitézkedő gyerekeink bajnoki sikere már jelezte, hogy az év során elvégzett munka eredményes volt.


Budapesti Kőnigh György Gyermek IV. (2009) Fiú Bajnokság    I. hely

konigh.pngBudapesti Markovits Kálmán Gyermek III. (2008) Fiú Bajnokság  I. hely

markovits.png

 

Felvetődhetett a kérdés, hogy a budapesti bajnokság milyen erőt képvisel országos szinten, ezek az eredmények mennyit érnek, ha a teljes korosztály vetélkedését vesszük figyelembe?


A válasz két júniusi hétvégén érkezett:
Eger, 2021. június 5-6.    Gyermek IV. Országos Rájátszás     I. hely
Pécs, 2021. június 12-13. Gyermek III. Országos Rájátszás    I. hely

Parádés siker!

Mindkét korosztályban korosztályos csapataink minden mérkőzésüket megnyerték! Megnyerték, többségében nagy különbséggel!

Csapatsport, melynek sikere elsősorban a csapategység és közös teljesítmény eredménye, igen mindez jellemezte csapatainkat. 

Mindezek mellett be kell bemutatni – ha egyáltalán szükséges -  azokat a fiatal tehetségeinket, akik oroszlánrészt vállaltak ebben a kiemelkedő sikerben. 

Jámbor Csaba (2008) és Pintér Noah (2009) teljesítménye meghatározta csapataik játékát, eredményességét. Igazi vezérei voltak minden mérkőzésen ennek a közösségnek! Góljaikkal és elsősorban a tudatos, okos játékukkal emelkedtek ki kiváló társaik közül is.

Mellettük Szabó Ákos (2008), Gilly Kristóf (2008), Dobricza Benedek (2009) mezőnyjátéka biztosította csapataik korosztályukban nyújtott teljesítményét.

A két csapat kapusa – Soós Ádám (2008) és Király Csaba (2009) – hosszú távon oldhatja meg az egyik legfontosabb poszt kérdését.

Végezetül: gratulálunk és az eddigiekhez képest még nagyobb figyelemmel kisérjük ennek a generációnak fejlődést, eredményeit.