Nem sikerült a főpróba az Euro-Kupa döntő előtt

A 17. forduló rangadója kvázi a közelgő Euro Kupa döntőjének felvezetője volt, avagy az UVSE és a listavezető FTC összemérhette az erejét. Az eredmény? A Fradi magabiztos sikere jelzi, hogy miért tartják a csapatot a bajnokság talán legnagyobb esélyesének. Ugyanakkor egyrészt a kétmeccses EK-fináléban bármi megtörténhet, arról nem is beszélve, hogy a bajnoki rájátszás új helyzet idézhet majd elő, és a riválisok is készülnek rá, de nagyon.

A félidőig 7-3-ra kozmetikázta az eredményt Benczur Márton csapata, majd a remeklő Faragó Kamilla találatával fordulás után még közelebb férkőzött. A felek a jó védekezést vették elő a folytatásban, így Magyari Aldának és Neszmély Bogárkának is könnyebb volt a kapuban a dolga.
 
A Fradi minden UVSE felzárkózási kísérletet visszavert (Tóth-Csabai, Gurisatti), magabiztosan haladt a célja felé; a vége 7-9 lett.

UVSE - FTC-Telekom 7-9 (1-4, 2-3, 1-0, 3-2)
Gólszerzők: Faragó 4, Szücs, Tiba, Baksa, ill. Gurisatti 2, Kuna 2, Tóth-Csabai 2, Máté Leimeter, Dömsödi


Benczur Márton:

Gratulálok a Fradinak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Ma az okoz hiányérzetet, hogy félgőzzel sikerült nekik a mi uszodánkban legyőzniük. Ma gyengék voltunk. Ez a negyedik mérkőzés amin megvernek minket. Ezen el kell gondolkozni. 

Gratulálok a Fradinak. 
Fotó: Palágyi Barbara