Sima Ferencvárosi győzelem az 8. fordulóban

A korábbi UVSE-nevelés, Molnár Erik duplájával indított a Ferencváros a Népligetben, az első negyedet végül 3-0-ra nyerte meg a hazai csapat, amely a Spandau elleni szerdai BL-vereség után ugrott ismét vízbe.

Ionescu Erik szépített 3-0 után, de nem nagyon bírtak a vendégek a hazaiak kapusával, Szakonyi Dániellel, aki az első nyolc kapura tartó UVSE-löketből hetet hatástalanított. Pedig saját védekezésük ekkor már jobban ment, csak két gólt kaptak, így 5-1-gyel fordulhattak a csapatok.

Csakhogy a Ferencváros harmadik negyede sokszor bizonyult már a legerősebbnek, most is kinyílt az olló ebben a szakaszban.

A meccs végére Sipos Bendegúz állt be a végül 73 százalékos védési hatékonysággal záró Szakonyi Dániel helyére, a vendégek megérezték a lehetőséget és 3-0-s rohamot indítottak
A vége így is biztos hazai siker. A Ferencváros legközelebb 17-én az OSC-t fogadja, már a Komjádiban, míg az UVSE a KSI ellen vív szintén rangadót, szintén a Komjádiban.

E.ON Férfi OB I, 8. forduló:

FTC Telekom-UVSE 12-5 (3-0, 2-1, 5-1, 2-3)
Gólszerzők
: Fekete G. 3, Molnár E. 3, Varga Dénes 2, Merkulov 2, Argyropoulos, Pohl, illetve Ionescu 2, Garancsy, Hegedűs Cs., BesenyeiForrás: waterpolo.hu

Fotó: Fradi.hu