Sporttörténelmi mérkőzés Nyíregyházán

Nyíregyházán fogadta az UVSE a Szolnok csapatát, így sporttörténelmi mérkőzést rendeztek a városban. A nemrég átadott uszoda első OB I-es vízilabdameccse volt ez a szerdai. Az uszodaavatón elhangzott, a cél, hogy a helyiek lehetőség szerint láthassák a legjobb hazai pólósokat, akár bajnoki mérkőzéseken is, most az UVSE - az Aqua SE-vel ápolt jó kapcsolatának is köszönhetően - vitte Szabolcsba aktuális bajnokiját.

Amelyen végül egyértelműen a Szolnoki Dózsa dominált, már az elejétől fogva látszódott, csak a győzelem aránya lesz kérdéses. Nos, az UVSE részsikereket azért elkönyvelhetett a találkozón, például azt, hogy a negyedik negyedet 3-1-re megnyerte.

UVSE Hunguest Hotels-Szolnoki Dózsa 6-14 (0-4, 2-4, 1-5, 3-1) 
Gólszerzők: Korbács 2, Belényesi, Ekler Zs., Hegedűs Cs., Bencz, illetve Angyal 4, Zovic 3, Nagy Á. 2, Pető 2, Szeghalmi, Kovács Gergő, Konarik

Vincze Balázs:

Szeretnék gratulálni a csapatoknak, mert a 4. negyedben olyan játékot játszottunk, amiből eredményesek tudunk lenni. Élmény volt itt Nyíregyházán játszani, köszönjük azoknak, akik hajtották a csapatunkat. Nem ez a mérkőzés ahol helyt kell állnunk, persze nem mindegy az eredmény - örültem volna ha 15 gól alatt tudjuk tartani a mérkőzést. 

A védekezés minősége fogja eldönteni azokat a mérkőzéseket, ahol nekünk győzelmi esélyünk van. 

 

Forrás: waterpolo.hu