Szezonértékelés - Csicsáky Vince

Hogyan értékeled a 2022/2023-s szezont?
-Eredményekben és rengeteg fejlődésben gazdag szezont tudhatunk magunk mögött a lányokkal. A 2008-as bajnokságban első helyet szereztünk, a 2009-es bajnokságban a 4. helyen végeztünk és a 2010-es bajnokságban a második helyet sikerült megszerezni. Minden játékos büszke lehet magára, mert rengeteg munkát áldoztak ennek a szezonnak és ennek meg is lesz az eredménye hosszú távon.
 
Milyen tanulságokat tapasztaltál ebben az évben?
-Nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttek a gyerekek rengeteg mérkőzés van a hátuk mögött. Majdnem minden játékosnak sikerült legalább 30 meccset játszani az idei szezonban, de voltak olyan lányok, akik megközelítették a 60 lejátszott mérkőzést.
Ezek a mérkőzések a rutin megszerzésében óriási szerepet játszanak már ilyen fiatalon is.
 
Mit tudsz ebből hasznosítani az elkövetkező időszakban?
-A megfelelő rutin  megszerzésével és rengeteg edzéssel a gyerekek egyre magabiztosabbak lesznek a medencében és a vízilabda minden terén fejlődni fognak.
 
Mi volt a szezon legnehezebb feladata és mi volt a legkönnyebb?
-A szezon legnehezebb feladataként azt mondanám, hogy a csapatjátékunkat fel kellett építeni, de a szezon végére úgy érzem, hogy ez maximális mértékben sikerült. A legkönnyebb feladat pedig az volt, hogy megteremtsük a motivációt a lányokban, de ebben nem igazán volt nehézség mivel már ebben a fiatal korban is tisztában voltak és vannak vele a lányok, hogy mi a rövid és mi a hosszú távú céljuk a vízilabdában.
 
Mi volt a szezon legmélyebb pillanata és mi volt a legboldogabb?
-A szezon legmélyebb pillanataként azt emelném ki, hogy nagyon sok sérüléssel és betegséggel kellett szembe néznünk egész évben ezért kevés olyan mérkőzés volt, ahol teljes kerettel tudtunk kiállni. A legboldogabb pillanatként pedig az Országos leány Gyermek 8-as döntőjében elért 3 fantasztikus győzelmet emelném ki, ami lehetővé tette, hogy megnyerjük a bajnokságot.
 
Milyen volt ez a korosztály amivel dolgoztál?
-Minden korosztály más és más játékosokból áll össze nekünk edzőknek az a feladatunk, hogy mindig kihozzuk belőlük a maximumot és úgy érzem, hogy ez sikerült.
 
Mit tanácsolnál a fiatal UVSE-s sportolóknak a nyárra?
-A tanácsom a nyárra a fiatal Uvse-s sportolóknak, hogy csinálják végig az edzőtábort, mert rengeteget tudnak előre lépni ezalatt a 7 hét alatt minden téren. Aki a tábort végig edzi egy olyan állóképességet szerez mind mentálisan mind fizikailag, amire az egész következő szezonban fog tudni támaszkodni.
 
 
Köszönöm minden játékosnak és stábtagnak az egész évi alázatos munkáját és köszönöm a szülőknek, hogy lehetővé tették a gyerekek számára azt, hogy a leányok ennyi edzésen és mérkőzésen vegyenek részt még akkor is ha ez sok esetben áldozatokkal jár.