Szombaton dől el a bajnoki cím

Higgadtabbnak tűnt az UVSE az első negyedben, Antal Dóra kétszer is hidegvérrel értékesített büntetőt, míg hazai oldalon a kirobbanó formában játszó Garda Krisztina duplázott. Faragó Kamilla törte meg kettejük gólpárbaját, a negyed végefelé pedig Szilágyi Dorottya használt ki egy emberelőnyt, 3-3-ról jöhetett a folytatás.

A vendégeknél hiányzott ezúttal Rebecca Parkes, így mindenkinek egy kicsit jobban oda kellett tennie magát az egyik kulcsember távollétében: Szücs Gabriella távoli váratlan bombája volt erre egy jó példa, a második negyedben 5-4-re vezetett ezzel az UVSE. Hazai oldalon Garda Krisztina folytatta parádéját, a negyedik góljával lett 5-5, és az alapszakasz végén játszott rangadóhoz képest ekkor még egyetlen hiba sem állt a neve mellett a jegyzőkönyvben.

Gurisatti Gréta viszont nem bírt Gangl Edinával, így rendre a vendégek jártak előrébb. A nagyszünetben 6-5-re vezetett Benczur Márton csapata.

Három góltalan perc után időt kért Mihók Attila, és a támadás végén Gurisatti Gréta harcolt ki büntetőt, Garda állt oda, és ezúttal sem hibázott. Sőt, Horváth Brigitta is kisvártatva eredményes volt, 7-6-nál átvette a vezetést a Dunaújváros, fokozódtak tehát az izgalmak. Szegedi Panni hagyott ki egy fórt a másik oldalon, majd újabb 5 méterest lőhetett a hazai csapat: Szilágyi Dorottya lövésébe Gangl Edina beleért, de aztán mégis becsorgott a labda a gólvonal mögé, 8-6!

A negyed utolsó percében először küldték ki Gardát, fontos pillanatban kért időt a vendégcsapat. „Ne veszítsünk el a fejünket!" - kérte övéitől Benczur Márton. Brezovszki Gerda szerzett labdát az UVSE akciója során, nem sikerült tehát kihasználni az előnyt.

A hazaiak is megkapták az előnyt, de végül Szilágyi lövését Gangl és Faragó közös erővel hárította, kétgólos DFVE-előny után várhattuk a záró nyolc percet.

Ami egy Baksa Vanda-kapufával és egy elkapkodott Mucsy Mandula-helyzettel, érezhető volt, hogy sok minden múlik ezen a negyeden - konkrétan a bajnoki cím akár. Faragó Kamilla egy nagyon hosszú UVSE-gólcsendet tört meg a 27. percben (előtte még a második negyed 5. percében volt fővárosi találat), majd egy perccel később Szücs Gabriella lőtt hatalmas gólt, egyenlített az UVSE, 8-8.

Egészen feltolta védekezését a vendégcsapat, amivel nem tudott mit kezdeni a Dunaújváros, de így is akadt két Mucsy-lehetőség, egy megúszás után, majd egy viszonylag tiszta helyzetben, nem sikerült ezeket kihasználni, és beléptünk ezután már az utolsó két percbe.

Egy Dávid Cila-lövés vezette fel a záró 60 másodpercet, majd Szücs lövését védte Magyari Alda, 26 másodperccel a vége előtt jöhetett a hazai időkérés.

„Most mi vagyunk a 7 a 6-tal" - jelezte Mihók Attila, utalva az alapszakaszban játszott meccsre, amikor egy ilyen szituáció után nyerte meg a meccset az UVSE.

Most ez nem sikerült az Dunaújvárosnak, a végén Gurisatti Gréta tolta kapufára a labdát, jöhettek az 5 méteresek.

Először Szücs Gabriella hibázott, kapufára lőtte a labdát, majd befejezhette volna a meccset Gurisatti , de Gangl védte a lövést. Rybanska Natasa kezében volt a folytatás sorsa, de elhibázta a büntetőt, így a hazaiak örülhettek a végén.

Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics-UVSE Hunguest Hotels 8-8 (3-3, 2-3, 3-0, 0-2 - 5 méteresekkel 4-3)
Gólszerzők
: Garda 5, Szilágyi 2, Horváth, illetve Antal 2, Rybanska 2, Szücs 2, Faragó 2


Forrás: waterpolo.hu