TÖKÉLETES UVSE-VIHAR A HARMADIK NEGYEDBEN

A gyermekkorosztály után a serdülők között is az UVSE nyert – és jövő héten az ifiknél akár a korosztályos mesterhármas is meglehet a liláknak. Lányaik egy elképesztő, 8-1-es harmadik negyeddel söpörték be a KSI elleni döntőt.

Bár az UVSE hamar 3-0-ás előnyt szerzett a fináléban, a KSI-nek sikerült „konszolidálnia” a helyzetet: még az első negyed vége előtt visszajött 3-2-re, majd a másodikban kétszer is sikerült a szépítés azután, hogy az esélyesebb újpestiek újfent elléptek két góllal. Azaz a félidőben, 5-4-nél semmi sem ígérte azt, hogy a folytatás drámai módon megváltozik a játék képe. 

Az első erre utaló jel a lilák duplája volt: 35 másodperc alatt lőttek kettőt a harmadik rész elején, aztán Kárpáti Eszter egy támadáson belül háromszor védett az UVSE kapujában, míg Kenéz Kincső a következő akcióból 8-4-re módosította az állást. És innentől nem volt megállás: Kárpáti nemsokára hátrányban hárított, aztán Lendvay Zoé időkérés után bevágta a lilák fórját, és 31 másodperccel később egy labdaszerzést követően Kenéz lefordulásával már hattal ment az UVSE – alighanem itt dőlt el végleg a meccs.  

Hiába kértek időt a KSI padjánál, ez sem segített, hamarosan újabb két gól érkezett az ellen részéről, azaz ekkor tartottak 7-0-nál ebben a negyedben az újpestiek. A KSI ekkor ugyan kihasznált egy fórt, ám Keszthelyi Sára szabaddobása is ült, ez volt a nyolcadik találatuk nyolc perc alatt, így a zárórész 13-5-ről indult. Amely nélkülözte az izgalmakat, valamelyest kiegyensúlyozottabban is alakult a meccs, ám az UVSE győzelmének jogosságához kétség sem férhetett.




Forrás: waterpolo.hu