UVSE - FRADI döntő lesz az Euro-Kupában

A hevesi 12-12 után jól kezdett az Eger a Hajósban, hiszen Aubéli Teklavezető góljára duplával tudott válaszolni: az elnyűhetetlen centerklasszis, Parkes Rebecca, majd Molnár Daniella is akcióból válaszolt. Benczur Márton csapata azonban ezúttal sem rogyott meg - Baksa Vanda egyenlített, sőt Hajdú Kata a vezetést is megszerezte még az első negyedben.
 
Ahogy várható volt, gyűrték egymást a felek alaposan, s ebben a küzdelemben Czigány Dóra villanása hozta a 3-3-at - viszont innen kezébe vette a meccset az UVSE. Főleg hátul, ahol igazi kézerdő került Magyari Alda elé, aki fogott mindent, amit fogni kellett. És persze elöl meg jöttek a gólok: a második negyedben zsinórban három (Tiba Panna, Hajdú Kata és Mácsai Eszter is akciógólt jegyzett), majd térfékcserét követően Baksa balosa volt extra, így lett 3-3-ről 7-3. Azaz kimondhatjuk: így dőlt el a parti.
 
Merthogy a házigazda a folytatásban fiatalsága dacára rutinosan pólózott, tartotta előnyét - 9-4-re, 10-5-re vezetett, és az eredménybe tulajdonképpen beletörődött ellenfelét 10-6-ra győzte le; Magyari ötméterest is hárított.


UVSE - Tigra ZF Eger 10-6 (3-2, 3-1, 2-1, 2-2)
Gólszerzők: Hajdú 2, Baksa 2, Faragó 2, Aubéli, Mácsai E., Tiba, Peresztegi-Nagy, ill. Czigány 2, Borsi, Parkes, Molnár D., Szilágyi D.
Továbbjutott: UVSE, 22-18-as összesítésselForrás: waterpolo.hu