Varga Viktor - szezonértékelés

1. Hogyan értékeled a 2022/23-as szezont?

Nagyon nagy reményekkel és várakozásokkal álltam neki a 22-23-as szezonnak tekintettel arra, hogy ez volt az első olyan év, hogy vezetőedzőként saját csapatot irányíthatok. Összességében sikerült is elérni a várakozásokat és azt kell mondjam rengeteget kaptam ettől az évtől, a csapattól, én mindig nagyon büszke leszek erre az idei szezonra, arra amit elértünk benne és a csapatra aki ezt megvalósította. 
 
2. Milyen tanulságokat tapasztaltál ebben az évben?
 
Tanulságok tekintetében nem is tudnám mindet felsorolni annyi volt, leginkább azt tartom most fontosnak, hogy türelmesnek kell maradjak legyen szó saját magammal szembeni elvárásokról vagy akár azokról amiket a gyerekek felé támasztok.

3. Mit tudsz ebből hasznosítani az elkövetkezendő időszakban?
 
Most már képet kaptam arról, hogy egy-egy dologgal kapcsolatban mennyi időre van szükség, hogy kiforrjon, alkalmazhatóvá váljon, szemmel látható eredménye legyen. Ezalatt lehet bármit érteni, egy állóképességi alapozást, egy taktikai elemet, technikai dolgokat, stb.
 
4. Mi volt a szezon legnehezebb feladata és mi volt a legkönnyebb?

A szezon legnehezebb feladata az volt, hogy valóban egy csapatként funkcionáljunk a végére, nemcsak a vízben a parton is egy közösséget formáljunk egy olyan egységet, ami képes elérni a céljainkat. A legkönnyebbnek talán azt mondanám, hogy egy közös célt könnyű volt találni, ez a bajnoki cím volt, ezt mindenki úgy gondolom gyorsan a magáénak tudta érezni és kellő motivációt is adott az edzéseken.
 
5. Mi volt a szezon legmélyebb pillanata és mi volt a legboldogabb?

A legmélyebb pillanat szerintem december végén volt, amikor a rájátszás második fordulójában kikaptunk az OSC csapatától 1 góllal, a legboldogabb pillanat pedig a Play-off hétvégéje volt számomra. Az egész hétvégét mondanám, mert nagyon jól sikerült, és nem csak eredményben, hanem a mutatott játékunk, a csapategységünk egész évben itt volt a legkiegyensúlyozottabb és a legmagasabb szinten.
 
6. Milyen volt ez a korosztály akikkel dolgoztál?

A 2010-es csapat nagyon jó élményekkel gazdagított ebben az évben, nagyon sokszínű egyéniségekből áll, minden gyerek más, és épp ez adta meg a velük való munka sokszínűségét. Nem is kívánhattam volna jobb csapatot elsőre.
 
7. Mit tanácsolnál a fiatal UVSE-s sportolóknak a nyárra?

Azt hogy érezzék jól magukat, pihenjenek, töltődjenek fel élményekkel, ha nem akarnak most nem kell a vízilabdával foglalkozni, mert a nyár második felében csak azon lesz a hangsúly :)