Zsinórban hetedszer bajnok az UVSE női csapata

Az UVSE hatalmas lendülettel kezdett, a 4-2-es első negyedben gyorsabbnak, dinamikusabbnak tűntek a játékosai. A Dunaújváros 2-2-ig tartotta a lépést, ám utána Rybanska Natasa és Szücs Gabriella révén lépett el riválisa. A második menet jobban indult a „hazaiak" számára, hiszen Garda Krisztinaszépített, Keszthelyi-Nagy Rita második személyi hibáját gyűjtötte be - de Ábel-Antal Dóra gólja levegőt adott csapatának. Átmenetileg. Mert felpörögtek az újvárosiak: Szilágyi Dorottya időkérés után tette be a jól megjátszott fórt, majd Gurisatti Gréta sem hibázott, ráadásul egy másik fővárosi kulcsember, Faragó Kamilla is két személyinél járt. Sőt, Gurisatti büntetőt értékesített, így 6-5-re már a Dunaújváros vezetett! A harmadik találatát jegyző Rybanska gyorsan egyenlített, parázs csata bontakozott ki - ahogy egy színvonalas döntőhöz dukál.

A 6-6-ról induló harmadik etapban fővárosi gólokra újvárosi válaszok születtek, avagy sorrendben Faragó, Mahieu Geraldine, Szücs és Szellák Csenge talált be - sem Maczkó Lilla, sem Magyari Alda helyzetét nem nevezhettük könnyűnek. Persze fáradtak is a felek, így több elrontott támadás következett, majd másodszor villant egyet a válogatott fiatal játékosa, Szegedi Panni, ezzel vezetett ismét az UVSE. Keszthelyi kipontozódása borzolta a kedélyeket, Benczur Márton piros lapot kapott, tapintható volt a feszültség. Magyari hatalmas védésével tartotta előnyét a címvédő, ám Szilágyinak csak sikerült egyenlítenie.
 

A záró negyed 9-9-ről indult, és Szegedi varázslattal kezdődött (labdaszerzés, gól), Garda nem különben pontos és erős lövéssel hozta fel egy gólra csapatát, küzdött, harcot az életben maradásért a Dunaújváros. De Szücs Gabriella harmadik találata, a 16 éves Hajdu Kata ejtése, az UVSE határozott védekezése mindent eldöntött.  

 
Az UVSE végül 14-12-re győzött, és zsinórban hetedszer ünnepelhetett bajnoki aranyérmet. Az érmeket Vári Attila, az MVLSZ elnöke adta át.
 
E.ON Női OB I
Döntő, 2. mérkőzés
 
Dunaújvárosi FVE-UVSE-Hunguest Hotels 12-14 (2-4, 4-2, 3-3, 3-5)
Gólszerzők: Garda 5, Gurisatti 2, Szilágyi 2, Mahieu, Pál, Szellák, ill. Ryybanska 3, Szegedi 3, Szücs 3, Faragó 2, Ábel-Antal, Peresztegi-Nagy, Hajdú

dsc-6455.JPG


Forrás: waterpolo.hu

Képek: Varga Jennifer