UVSE

Székhelye: 1138. Budapest, Margitsziget, Hajós Alfréd Uszoda

Adószám: 18133978-2-41
Számlaszám: Gránit Bank 12100011-19000723-00000000

Közhasznú szervezet

Az Egyesület bemutatása

Az UVSE Vízilabda Sportegyesület - a már megszűnt UTE Vízilabda Szakosztályból kiválva, 2008-ban alakult önálló egyesületté, a korábbi UTE edzők és az ott sportoló gyerekek, illetve szüleik részvételével. Az Egyesület megalakulása a teljes munkajogi és pénzügyi függetlenség megteremtésének utolsó fázisa volt. A működését elsősorban utánpótlásnevelésre fókuszáljuk, de, ma már, a nálunk sportoló tehetséges gyerekeknek számára jövőképet is biztosítva, mind a női, mind a férfi felnőtt első osztályban indítunk csapatokat. Egyesületünk Magyarországon a legnagyobb vízilabda utánpótlás központ. Az erőfeszítéseinket igazolja, hogy a működésünk első 7 évében, 18 országos bajnoki aranyat és 33 további országos bajnoki érmet nyertünk a különféle korosztályokban.

Egyesületünk csapatai a Margitszigeten a Hajós Alfréd uszodában tartják edzéseiket. A vizes sportok szentélyében, jó feltételek között dolgozhatunk. A szárazföldi - tornatermi, szabadtéri - edzések mellett a kiegészítő körülmények, létesítmények - orvosi szobák, szauna, tároló helyiségek stb. - is ideálisak a minőségi munkához. Az uszoda területén található a székhelyünk. Az épületet 2013-ban újítottuk fel és vettük birtokba: öltözők, szertár és az irodáink mellett, interaktív táblával, projektorral felszerelt csapatszoba és tanulószoba is van. Az épület felsőbb szintjein emeletes ágyakkal felszerelt, kényelmes 4 férőhelyes szobákat alakítottunk ki.

Az ideális mennyiségű vízfelületet a Magyar Vízilabda Szövetség illetékeseinek közbenjárásával, illetve a Nemzeti Sportközpontoknak köszönhetően megkapjuk. Utánpótlás képzési rendszerünk széles alapú bázisra épül. Annak érdekében, hogy ideális, és a feltételekhez igazodó létszámban tudjunk évente gyerekeket beiskolázni, megfelelően előkészített és végrehajtott toborzásokat szervezünk az iskolaév kezdetén, szeptembertől novemberig. Évek óta jó kapcsolatot ápolunk az iskolákkal, kölcsönösen segítjük egymás munkáját.

Az egyesület alapszabálya:
alapszabaly.pdf